ZAMALO PROSULI DOBIVENO

U sinoć odigranoj utakmici sa Zrinjevcem došli smo i do četvrte pobjede, teže od očekivanog. Mlada momčad Cibone dobro nam je parirala, no pobjeda je rezultatom 88:82 otišla na našu stranu. Malo opuštanje na kraju zamalo nam se obilo o glavu.
-To je nešto što nas muči još od prošle sezone, gdje smo imali par takvih utakmica u kojima smo imali visoko vodstvo, a na kraju smo se morali čupati. Bitno je da smo pobijedili i da smo osvojili dva nova boda, te da i dalje imamo stopostotni učinak- rekao je nakon utakmice, Vlado Pašalić.

Domaćin bolje otvorio utakmicu
Domaćini su furiozno ušli u susret, te su odmah na početku imali prednost od 11:0. Gorici su trebale tri minute da postigne prve koševe, koje je ubacio Vlado Pašalić. Dvije minute prije kraja četvrtine Gorica je imala prvo vodstvo, a tricom Vlade Pašalića u posljednjoj minuti bilo je plus dva (16:18), no igrači trenera Kapova do kraja četvrtine postižu četiri poena i rješavaju taj priod igre u svoju korist (20:18).
Drugu četvrtinu Gorica otvara serijom 8:0 (trice Galića i Papca, te polaganje Papca) za 20:26. Bila je to četvrtina u kojoj su dominirali igrači trenera Zvonimira Kovačevića, koji su u 15. minuti imali 34:26, da bi se na odmor otišlo s plus deset (43:33).
Izjednačenu treću četvrtinu obilježila je igra koš za košem, a dvije minute prije njezina kraja domaćini smanjuju na minus pet (48:53), no tricama Filipa Tušeka i Ivana Papca Gorica ponovno odlazi na dvoznamenkastu prednost.
U posljednjih deset minuta Gorica ulazi serijom 5:0, i tada se činilo kako će pobjeda na našu stranu. No, domaćini nisu mislili tako. Malo po malo spuštali su prednost Goričana koja je na ulazu u posljednje tri minute iznosila plus jedanaest (64:75). S četiri uzastopne trice (tri Zadravec i jedna Kumanović), Zrinjevac 40 sekundi prije kraja dolazi na minus tri (78:81), no koševima Herendića i Urlija Gorica odlazi na 78:85 čime rješava pitanje pobjednika.
Četvrtom pobjedom Gorica je učvrstila vodeću poziciju s Mladosti i Dubravom koji također imaju stopostotni učinak. Upravo je Dubrava sljedeći protivnik našoj momčadi.
-Bit će to teška utakmica, jer Dubrava ima dobru momčad, no ako ćemo se mi držati svoje igre i čvrste obrane, mislim da ćemo dobiti dva nova boda- o utakmici protiv Dubrave će Pašalić.

A-2 liga, 4. kolo
KK ZRINJEVAC- KK GORICA 82:88 (20:18, 13:25, 15:16, 34:29)
KK ZRINJEVAC: Skokna 21, Lučić, Tomić 4, Kumanović 13, Kvesić, Zadravec 9, Slavica 4, Zubac 9, Čuže, Božinović 6, Maričević 2, Arapović 10. TRENER: I. Kapov
KK GORICA: Majcunić 14, Galić 16, Gazić 4, Bingula 4, Lasić 2, Herendić 11, Kočanović 6, Primorac, Tušek 3, Papac 12, Urli 4, Pašalić 12. TRENER: Z. Kovačević