U subotu na gostovanje u Dubravu

Bodove osvojene u prošlom kolu protiv Cedevite junior  bilo bi dobro potvrditi protiv Furnira

Na gostovanje u 20. kolu HT Premijer lige Bikovi neće daleko putovati. Naime, protivnik je ekipa Furnira iz zagrebačke Dubrave. Igrači Jeronima Šarina propustili su utakmicu prošlog kola protiv Cibone zbog pozitivnih nalaza na COVID 19 i teško je procijeniti u kakvom će stanju dočekati Goričane.

No, utakmice u Dubravi nikad nisu bile lagane, a ponekad su se odlučivale u zadnjim sekundama. Mandalinić, Krajina, Samac i ostali dokazali su da svakom protivniku mogu zakomplicirati život iako su trenutno fenjeraš prvenstvene ljestvice. U gorički roster nakon kratkog izbivanja vraća se Frano Miloloža pa će Bikovi napokon biti u kompletnom sastavu.

Ivan Tvrtko Majić do ove je sezone branio boje Žutih iz Dubrave, a ove će subote zaigrati na dobro mu poznatom terenu, ali u goričkom dresu: „Pobjeda protiv Cedevite Junior nam je podigla samopouzdanje i pokazala kako znamo i kako moramo igrati. Dubrava je ove sezone dosta puta pokazala da znaju biti nezgodna ekipa pogotovo ako imaju dobar šuterski dan. Na nama je da se dobro pripremimo za utakmicu i da u subotu opravdamo ulogu favorita.”

Trener Bože Radoš uspješno kormilari velikogoričkim sastavom, a u prošlom kolu je skinuo i jednu od ekipa iz velike četvorke, točnije Cedevitu junior predvođenu novim hrvatskim izbornikom Damirom Mulaomerovićem. Sada ga očekuje protivnik s najmanjim brojem pobjeda u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali itekako opasan: „U 20. kolu HT Premijer lige čeka nas gostovanje kod Furnira. Ne smije nas zavarati njihovo stanje na tablici jer prošle sezone su nas pobijedili na svom parketu. U utakmicu moramo ući s pravim pristupom i maksimalno ozbiljno. Radi se o ekipi koja ima izuzetno snažnu visoku liniju predvođenu Krajinom i Karahodžićem. Isto tako Samac može zaprijetiti i licem i leđima, a Vidović i Mandalinić su glavni kreatori u ekipi. Čeka nas sve samo ne lagan posao u Dubravi, ali nadam se da ćemo uspjeti odgovoriti zahtijevima utakmice i da ćemo u konačnici s pravim pristupom upisati dva boda.”

Utakmica je na rasporedu u subotu 5. veljače s početkom u 17 sati. Igra se u Sportskoj dvorani Dubrava, a prijenos je na HKS TV-u.