Lavovi iz Dubrave svladali Bikove

Goričani nisu uspijevali nametnuti svoj ritam. Uz previše solo akcija i s lošim vanjskim šutem nije se moglo do pobjede

U 20. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras ekipe Furnira i Gorice, a bodovi su zasluženo pripali domaćim igračima koji su energetski puno bolje stajali na terenu.

Utakmicu je polaganjem otvorio Kalajžić, ali su na drugoj strani tricama uzvratili Vidović, Rađa i Karahodžić pa je nakon uvodnih par minuta na semaforu stajalo 9:5. Majić je tricom smanjio na 9:8 i do kraja četvrtine gledali smo izjednačenu borbu. Niti jedna ekipa nije uspjela nametnuti svoj ritam i odlijepiti se na neku veću prednost pa se na mali odmor  otišlo s rezultatom 19:18.

Drugu četvrtinu otvorio je lijepim košem Uljarević. Međutim, dvicom je uzvratio Bjelanović, a tricom Mandalinić i Furnir je poveo 24:20. Baković i Mašić pogocima poništavaju ovu prednost domaćih i u 15. minuti rezultat je bio poravnat na 24:24. Bikovima su nedostajali laganiji poeni iz tranzicije i morali su puno orati po terenu kako bi dolazili do poena na postavljenu obranu. Igrači Jeronima Šarina iskoristili su pruženu priliku i na veliki odmor Lavovi iz Dubrave otišli su s prednošću 33:31.

U prvih 5 minuta nastavka domaći igrači rade seriju 10:0. Gorica ne uspijeva postići niti jedan poen pa je pri rezultatu 43:31 trener Bože Radoš bio prisiljen pozvati minutu odmora. Kalajžić i Baković prekidaju gorički post, ali do kraja 3. četvrtine domaći zadržavaju vodstvo i na zadnji mali odmor se odlazi s rezultatom 49:39.

Zadnju četvrtinu tricom otvara Mašić, ali u sljedećem napadu zbog dosuđene nesportske osobne  domaći zabijaju 5 poena. Uz 2 slobodnjaka Mandalinića i tricom Nazora prednost Furnira je opet bila dvoznamenkasta (54:42). U 36. minuti Vidović postiže tricu za 61:45 i pobjednik je bio odlučen. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja i Furnir zasluženo dolazi do bodova rezultatom 68:56.

U redovima Gorice najraspoloženiji je bio Mate Kalajžić s 14 poena i 4 skoka. Njemu uz bok bili su Ante Mašić s 11 poena i 6 skokova te Karlo Uljarević s 10 poena.

Domaću ekipu predvodio je Mateo Vidović s 24 poena 4 asista i 4 skoka. Najbolje pomagače imao je u Lovri Mandaliniću s 12 poena te Kenanu Karahodžiću koji je ubilježio 11 poena, 6 skokova i 4 asista.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Bože Radoš, trener Gorice: „Imali smo probleme kroz cijeli tjedan nakon pobjede nad Cedevitom gdje smo se emocionalno ispuhali. Imali smo dosta problema s ozljedama, Cinac nije trenirao zbog povrede stopala, Baković je imao problema s trbušnim zidom. Izgubili smo i Batura kojemu koljeno još uvijek nije kako treba. I jednostavno sve ono što na treningu nismo mogli raditi ogledalo se u ovoj utakmici. Dubrava se skupila, igrali su s tri visoka i s dosta preuzimanja, igrali su i zonu, a naši šutevi danas nisu ulazili. Imali smo igru, bili su to otvoreni šutevi, ali jednostavno nisu ušli. Dubrava se skupila, imali su dosta kontranapada i zasluženo su pobijedili.

Borna Kapusta, igrač Gorice: „Dubrava je dobro otvorila utakmicu. Pogodili su neke šuteve i tu su se razigrali. Nama dosta igrača nije treniralo ovaj tjedan jer su se vraćali iz ozljeda tako da nam je rotacija skraćena, ali to ne umanjuje pobjedu Dubrave koja je po svemu bila zaslužena.”