REAKCIJE TRENERA NA UTAKMICU

Po završetku utakmice održana je i press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili treneri Zvonimir Kovačević i Dražen Cesar, koji su prokomentirali kako su oni doživjeli današnju utakmicu između Gorice i Grafičara.

ZVONIMIR KOVAČEVIĆ (KK Gorica): „Čestitam gostujućem treneru i njegovoj momčadi na dobroj borbi. Evidentno je da je poraz u Kaštelima na momčad ostavio duboki trag. Ja nisam vjerovao da je on toliki, jer smo jučer na treningu dobro radili. Vjerovao sam da ćemo se bolje vratiti, no ušli smo u jednu psihološku barijeru koja je bila vidljiva po velikom broju izgubljenih lopti, te po uspavanosti u glavama. Ono što ja kažem u ovom natjecanju su najbitnija dva boda. Dobili smo ih, pred nama su još četiri kola iz kojih moramo maksimalno izvući  i dok god smo u utrci za to prvo mjesto moramo biti maksimalno spremni“.

DRAŽEN CESAR (KK Grafičar): „Što se tiče današnje utakmice u samoj pripremi sam rekao igračima da su bitne dvije stvari. Znali smo da je iza njih teško gostovanje u Kaštelima, što je na njih ostavili i duboki trag. Igračima sam to uporno ponavljao, jer sam znao da se u momčad uvukao nemir, da se bojiš i samog sebe. A druga stvar je ta što smo mi u utorak odigrali dobru utakmicu protiv Borova kojeg smo i pobijedili. Mi smo si za cilj zacrtali da budemo prvi u ligi te da igramo kvalifikacije uz to da si je u njima svaki igrač zacrtao individualno da moramo pobijediti barem jednu utakmicu. Mi smo bili rasterećeni u današnjoj utakmici, a kad je momčad rasterećena onda je i lepršava. Tako smo krenuli i bili smo u igri do posljednjih par minuta. U odnosu na Kup utakmicu u kojoj smo bili visoko poraženi, danas smo došli u egal zahvaljujući kolektivnoj igri i boljoj pripremi uoči utakmice“.