LED JE PROBIJEN

Pobjeda u Slavonskom Brodu ostat će zlatnim slovima upisana u povijesti našeg kluba, jer nam je to prva u prvoligaškoj konkurenciji. Teret su iznijeli oni najiskusniji, Nino Primorac i Bariša Krasić koji su ubacili po 18 poena, no ni učinak ostalih igrača ne smije se zanemariti, jer svatko od njih je ugradio svoj dio u pobjedu kojom smo probili prvoligaški led. –U prvom kolu smo zasluženo bili poraženi jer su nas košarkaši Kvarnera natrčali, a uz to mi smo odigrali najlošiju utakmicu otkako sam ja u klubu. Poslije povijesne pobjede u Brodu ispada da smo do nje došli teško, no to tako nije bilo jer smo mi tijekom cijelog susreta kontrolirali rezultat. Sami smo se na kraju doveli u situaciju da su se oni vratili u utakmicu umjesto da smo u tridesetoj minuti riješili pitanje pobjednika- osvrnuo se na početak prvenstva kapetan Nino Primorac.
-Od nas iskusnijih se i očekuje da potegnemo jer za neke igrače ovo je prva prvoligaška sezona. Za razliku od njih mi ne osjećamo nikakav pritisak, no kako će vrijeme prolaziti vjerujem da će biti bolje– nadodao je.
U odnosu na lanjsku drugoligašku sezonu nema značajnih promjena glede rada, no promjene se osjete prilikom odlaska na gostovanja koja su puno dalja. A uz to naš klub u svaku utakmicu ulazi u podređenom položaju za razliku od lani kada smo bili favorit u svakoj utakmici. –Sad je svaka utakmica na nož. To što nismo favoriti to nam i odgovara, a glede ostanka u ligi mislim da nebi trebali imati problema. Koliko pobjeda ćemo ostvariti teško mi je reći– kaže kapetan.
Nakon Kvarnera 2010 drugi gost Velike Gorice je Alkar koji jedini ima stopostotni učinak od tri pobjede. –Oni su prije uvijek bili domaćinska momčad, no otkako ih je preuzeo Damir Milačić i vani su počeli pobjeđivati. Ove sezone sve pobjede su ostvarili lagano, tako da nas ne očekuje nimalo lagana utakmica. Mi se ne predajemo već ćemo ih pokušati pobjediti- najavio je utakmicu Primorac.
Nedjeljna utakmica u Srednjoškolskoj dvorani igra se u večernjem terminu od 20 sati.