IDEMO KAŠTELIMA UZVRATITI ZA PROŠLOGODIŠNJE PORAZE

Dojmove utakmice sa Zabokom potisnuli smo u drugi plan, te smo se okrenuli ovotjednoj obavezi, utakmici protiv Kaštela. U Zaboku su nas nijanse dijelile od pobjede, a svoje viđenje utakmice dao nam je Ivan Gazić. –Dobro smo otvorili utakmicu te je sve išlo svojim tokom do posljednjih minuta susreta, a ono što sa sigurnošću mogu reći je da nismo izgubili svojom krivicom- o utakmici će Gazić koji je protiv Zaboka ubacio 13 poena.
-Igram bolje nego prije, a i trener mi daje više prilika koje nadam se koristim na najbolji mogući način- nadodao je.
Za Gazića je ovo prva prvoligaška sezona, a u istom statusu poput njega su i Ivan Majcunić, Dominik Herendić, Niko Gril i najmlađi među njima Nino Tomić. –Siguran sam da imamo prvoligašku kvalitetu, jer uz nas mlade tu je i niz iskusnih igrača koji nam daju dimenziju više. Za sada sve ide svojim tokom, ali to može biti i bolje- kaže nam Gazić.
Prilika za popravljanje dojma već je u subotu u susretu protiv starih znanaca, Kaštela. Lani u kvalifikacijama za ulazak u A-1 ligu, doživjeli smo dva nezaslužena poraza, te sada svi vjeruju kako je došlo vrijeme za naplatu tih dugova. –U odnosu na lani pristupili su im Mašić i Rančić, dok ih je napustilo dosta igrača. Mislim da smo se mi bolje pojačali od njih, te da ćemo se u subotu potući i nadam se pobijediti- najavio je utakmicu Ivan Gazić.