DOLAZE NAM MRAVI IZ TRNSKOG

Ovog vikenda se nastavlja natjecanje u A-1 ligi. Poslije poraza od GKK Šibenik, pred našim košarkašima je susret protiv Zagreba. Mravi nakon pet kola imaju omjer od tri pobjede i dva poraza, dok je naša momčad na polovičnom učinku od dvije pobjede i dva poraza. –Zagreb po mom mišljenju ima najbolji roster, a uz to ga vodi najiskusniniji i najbolji trener u A-1 ligi tako da dva poraza nisu njihova realnost. Oni su momčad koja igra brzo, tako da im moramo odgovoriti agresijom, jer bi nam se spora igra i mekoća mogli obiti o glavu- kaže trener Zvonimir Kovačević uoči subotnje utakmice koja se u Srednjoškolskoj dvorani igra od 20 sati.
Trenutna pozicija i ostvareni rezultati daju nam pravo na optimizam, a pobjedama protiv Slavonskog Broda i Alkara sve smo iznenadili. –Naš prvenstveni cilj je ostanak u ligi, mnogi se nisu nadali da ćemo nakon četiri odigrana susreta biti na polovičnom učinku. No, mi ne mislimo stati na ovome, jer smo pokazali da možemo igrati sa svima, jedino trebamo preboliti prijelaz iz drugoligaškog u prvoligaški rang– kaže trener.
Nakon pet kola vodeći je Alkar s omjerom 4:1, a svih jedanaest klubova koliko ih se natječe u A-1 ligi ostvarilo je barem jednu pobjedu (Jolly JBŠ, Vrijednosnice Osijek i Slavonski Brod). –To najbolje govori o izjednačenosti lige, jer svatko svakog može pobijediti. Iako određeni klubovi imaju za cilj Ligu za prvaka za sada je sve to poprilično izmiješano, te je zbog tog detalja liga zanimljiva- o dosadašnjih pet kola A-1 lige će trener Kovačević.