ZVONIMIR KOVAČEVIĆ: ČESTITAM MOMCIMA NA ODLIČNOJ BORBI

Košarkaši Gorice pobjedom protiv Križevaca su ostvarili jedan od većih klupskih uspjeha u novijoj povijesti. Iako su igrali protiv momčadi iz višeg ranga, igrači trenera Zvonimira Kovačevića potvrdili su da ovogodišnji rezultati nisu slučajni, već da su rezulat kvalitetnog rada.
-Čestitam momcima na odličnoj borbi. Odgovorili smo ono što bi se reklo prvoligaški u smislu borbenosti i čvrstoće, a ono što je meni najdraže je da smo probili grč u koji smo ušli razmišljajući o protivniku koji dolazi iz višeg ranga natjecanja. Tek krajem prve četvrtine smo shvatili da možemo igrati s njima. Onda nam se dogodio pad u igri, uvukao se strah i to se onda očitovalo u velikom broju promašenih otvorenih šuteva. Međutim, na kraju smo zabili par šuteva i time smo riješili utakmicu- kaže trener Kovačević.
Nakon odličnog ulaska i plus deset na isteku prve četvrtine uslijedio je pad, te su gosti preokrenuli susret u svoju korist. Ipak, serijom 13:0 naša je momčad na koncu riješila utakmicu u svoju korist.
-U prvoj četvrtini smo promašili pet slobodnih bacanja, a imali smo deset koševa viška. Uz to smo promašili i tri otvorena šuta, što se je očitovalo u tom grču i neiskustvu igranja protiv prvoligaških momčadi- nastavio je trener.
Pobjedom je Gorica došla nadomak četvrtfinala i možebitne utakmice protiv ABA ligaša, Cedevite. No, da bi se tamo tošlo potrebno je preskočiti još jednog prvoligaša, Zabok.
-Ja vjerujem da se ova ekipa može boriti sa svakim, a ono što je činjenica je da je Zabok u tom susretu veliki favorit. Mi imamo prednost domaćeg terena, ali Zabok je iskustveno jači od nas, jer ima više igrača koji dugi niz godina igraju Prvu ligu, te igraju puno čvršće i agresivnije. Mi to moramo probiti, te vjerujem da će ovaj grč koji smo imali danas izostati s te utakmice- zaključio je trener Zvonimir Kovačević.