USPJEŠNO I UGODNO GOSTOVANJE

Nakon pobjede protiv Škrljeva, u gostima u Borovu naselju stigli smo i do druge pobjede u ovim kvalifikacijama. Domaćina Borovo, kojem je jučer prije početka utakmice uručen i pehar za osvjeno prvo mjesto u A-2 ligi svladali smo s 88:71, u utakmici u kojoj smo svih četrdeset minuta kontrolirali rezultat.
Neizvjesnosti je bilo jedino u prvoj četvrtini koju smo završili s prednošću 17:15. Veliki broj pogrešaka jedne i druge momčadi doveo je do malog broja poena u prvih deset minuta, da bi u drugoj četvrtini Gorica preko raspoloženog Filipa Bundovića koji je postigao 22 poena stekla malo osjetniju prednost. Na odmor se otišlo s našom prednošću od 39:31, da bi na početku treće dionice serijom 10:0 stekli plus osamnaest (49:31). Pred kraj četvrtine domaćini postižu sedam uzastopnih koševa, čime smanju na deset razlike (53:63).
Sredinom posljednje četvrtine Borovo se je približilo i na minus osam (58:66), probudivši kod navijača nadu da možda mogu do pozitivnog rezultata. Međutim, igrači trenera Zvonimira Kovačevića tada ponovno ubacuju u višu brzinu te postižu dvanaest uzastopnih koševa za najveću prednost na utakmici od 80:60.
-Znali smo da moramo krenuti jako, jer su oni nešto sporija momčad. U nastavku su pali što smi iskoristili za ovako uvjerljivu pobjedu. Mi smo momčad u kojoj u svakoj utakmici iskoče dva tri igrača, što je dobro, a i potvrđuje da smo kvalitetna momčad- rekao je nakon utakmice Filip Tušek koji je postigao 18 koševa. Uz njega su dvocifreni bili i Filip Bundović koji je ubacio 22 koša, te dodao 11 skokova, dok je Vlado Pašalić susret završio s 13 poena.
Ovom prilikom još jednom se zahvaljujemo Košarkaškom klubu Borovo na lijepom i ugodnom gostoprimstvu, koje ćemo im istom mjerom uzvratiti i prilikom njihovog dolaska u Veliku Goricu.

KVALIFIKACIJE ZA ULAZAK U A-1 LIGU, 2. kolo
KK BOROVO – KK GORICA 71:88 (15:17, 16:22, 22:24, 18:25)
KK BOROVO: Đerić, Knežević, Gosak 6, Katavić 4, Bekavac 24, Rajšić 5, Horvat, Humel 3, Atanačković, Pušić 10, Škrlec 11, Bogdanović 8. TRENER: D. Voloder
KK GORICA: Majcunić 9, Bičanić, Gazić 2, Grill 2, Bundović 22, Herendić 7, Kuga, Svoboda 7, Tušek 18, Papac 8, Pašalić 13, Primorac. TRENER: Z. Kovačević