U subotu zadnja domaća utakmica: Gorica – Omiš Čagalj Tours

U subotu 16. prosinca Goričani igraju zadnju domaću utakmicu u ovoj kalendarskoj godini. Protivnik nam je najbliži susjed na prvenstvenoj ljestvici, ekipa Omiš Čagalj Toursa. Gorica i Omiš imaju po 6 pobjeda i 4 poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva tako da na tablici dijele 4. mjesto, zadnje koje vodi u doigravnje.

Trener Miron Češkić u protekla dva tjedna je imao određenih problema u trenažnom procesu jer mu pojedini igrači nisu bili na dispoziciji zbog ozljeda i bolesti, ali sada su se Bikovi rekuperirali i trebali bi se vratiti pobjedama:

U subotu igramo na domaćem terenu protiv ekipe KK Omiš Čagalj Tours. Ekipa Omiša je na istom omjeru pobjeda i poraza kao i mi i ova utakmica direktno odlučuje o četvrtom mjestu. Posljednja dva tjedna imali smo problema sa ozljedama i bolestima što se odrazilo na našu igru. Nadam se sa ćemo u subotu na teren istrčati zdravi i u punom sastavu. Pozivam sve navijače da nas podrže u subotu u 15 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici, a mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobjede” – pozivom navijačima završio je Češkić.

Frane Miloloža uz Frana Došena jedini je »preživjeli« od svojedobno zlatne generacije mladih Bikova koju su uz njih dvojicu sačinjavali Majcunić, Ivanetić, Trefil, Lacić, Istanbuli, Vujević i drugi mladići. Miloloža je sada član prve petorke Bikova i morat će zajedno s ostalim suigračima podići nivo igre kako bi se prekinuo niz od dva gostujuća poraza: »U subotu dočekujemo Omiš, ekipu koja je na istom omjeru kao i mi. Zbog toga nam je ova utakmica važna jer odlučuje o 4. poziciji i ostanku pri vrhu tablice. Ovaj tjedan smo kompletni, vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i poraditi na ispravljanju grešaka iz prošle utakmicekoje su nas koštale poraza. Ovo nam je zadnja utakmica na domaćem parketu ove godine pa ovim putem pozivam naše navijače da nas podrže« – zaključio je Miloloža.

Utakmica je na rasporedu u subotu 16. prosinca s početkom u 15 sati. Igra se u Gradskoj sportskoj dvorani, a ulaz je besplatan.