TRENER ZVONIMIR KOVAČEVIĆ O PRVOM DIJELU SEZONE

Tjedan dana uoči početka drugog dijela prvenstva u A-2 ligi porazgovarali smo s trenerom Zvonimirom Kovačevićem koji nam je iznio svoje dojmove o prvom dijelu sezone koji je naša momčad završila kao vodeća.

UKUPNI OSVRT NA PRVI DIO SEZONE  
Prvi dio sezone svakako gledajući je rezultatski bio maksimalno uspješan jer smo ligaški dio završili kao vodeći na tablici, a izravne konkurente smo pobijedili na njihovom terenu. Na to sve ako se dodaju i odlične partije u Kupu Krešimira Ćosića te ulazak među 12 najboljih u Hrvatskoj stvarno mogu biti zadovoljan kao trener sa prikazanim. Kup je bio jedna odlična promocija kluba i ekipe. Kroz naslov prvaka regije Centar pa dvije vezane pobjede nad prvakom Sjeverne regije, Grafičarom iz Ludbrega i prvoligašem Križevcima te uz solidnu partiju protiv trećeplasirane ekipe 1-A lige Zabokom napravili smo velike stvari.
Žal stoji jedino za jedinim prvenstvenim porazom u gostima protiv ekipe Mladosti gdje smo bili hendikepirani za nespretno pravili HKS-a oko „zaštićenog“ igrača jer je tu utakmicu Majcunić morao propustiti zbog ozljede. Iako je Bingula odlično reagirao na toj utakmici imali smo hendikep jer nije mogao odgovoriti svih 40 minuta utakmice. Da smo i to riješili bilo bi stvarno sve stoposto, ali prednost koju imamo moramo zadržati do kraja.

NAJBOLJA I NAJLOŠIJA UTAKMICA
Teško je govoriti o najboljoj i najlošijoj utakmici jer smo sve odradili odlično sa samo jednim prvenstvenim porazom u polusezoni, ali svakako bih izdvojio utakmice u Kupu protiv Grafičara i Križevaca gdje nam se dogodio pozitivan pomak gdje se je ekipa dodatno homogenizirala. Što se tiče najlošije partije izdvojio bih utakmice protiv „lošijih“ protivnika u ligi jer smo imali pristup „samo ostvariti pobjedu“ umjesto da od starta utakmice imamo pristup maksimalnog angažmana i pokazivanja protivniku na startu tko je „gazda“ na terenu. Tako su utakmice protiv Kaptola, Podsuseda, Zrinjevca i Samobora bile „mučenje“ gdje smo u konačnici stisnuli i odradili pobjede.

KOJE IGRAČE BI STE IZDVOJILI KAO NAJZASLUŽNIJE ZA OVAJ USPJEH
Prvenstveno bih izdvojio momčad jer smo do ukupnog rezultata došli timski, odnosno svi igrači su odradili svoj dio zadatka koji je tražen od njih. „Stariji“ i iskusniji igrači Pašalić i Primorac su odradili svoj dio jer su ekipi pružili sigurnost i mirnoću, njima se pridružio i Lasić, te, naročito u zadnjih par kola, Papac koji je bio dominantan član ekipe.
Ono što je bila moja ideja kada sam postao trener prije dvije i pol godine bio je da se stvori mlada ekipa u kojoj bi bili pozitivni igrači koji žele raditi i žele pobjeđivati tako da smo donekle prošlu sezonu i žrtvovali rezultatski kako bi neki igrači napredovali. Sve to nam ove sezone daje rezultate, jer je evidentno da se Herendić puno digao te je postao motor momčadi, a Majcunić je napredovao do najboljeg juniora u A-2 ligi. U tu skupinu spadaju i Gazić i Urli koji su se odlično uklopili te maksimalno odrađuju svoje uloge ulaskom s klupe i ekipi daju dodatnu kvalitetu. U ekipu su se odlično uklopili i Tušek koji je bio ključan igrač u nekoliko utakmica te Bingula koji je najmlađi i koji odlično odrađuje svoj dio.

POGLED NA DRUGI DIO SEZONE
Nadu i vjeru da će drugi dio sezone biti preslika prvog dijela dodatno podupire dobar rad koji smo imali u ovoj pauzi u međusezoni. Gotovo da nismo imali pauzu te ćemo posljednjih sedam dana do Lige mirno se posvetiti pripremi za vrlo bitna prva dva kola gdje imamo izuzetno neugodno gostovanje kod Maksimira i derbi protiv Hermes Analitice koja nas prati na samo jednu pobjedu zaostatka. Ono što je ključno je da prvih pet kola odradimo uspješno, te ako to prođemo bez greške odradili bi veliki dio posla da zadržimo vodeću poziciju. To bi stvarno bila nagrada za odličan rad koji je ekipa imala posljednje tri sezone.