TRENER ZVONIMIR KOVAČEVIĆ NAJAVIO SEZONU

Uoči jučerašnjeg treninga porazgovarali smo s trenerom seniorske momčadi, Zvonimirom Kovačevićem koji je najavio ovogodišnju sezonu, sutrašnju utakmicu protiv Maksimira, te nam je okrio koji su ciljevi ove sezone.

Pripreme su završile, da li ste zadovoljni odrađenim poslom u pripremnom periodu?
Odradili smo dobra dva mjeseca priprema, odigrali smo deset prijateljskih utakmica, te dvije Kup utakmice. Prošlogodišnja momčad je nadograđena sa četiri nova igrača, te je zasada sve dobro. Odradili smo sve što smo planirali, i mislim da spremni ulazimo u novu sezonu.

Momčad je pojačana s četiri igrača (Bingula, Galić, Papac i Tušek), kako komentirate njen izgled?
To je dio trogodišnjeg rada i ja vjerujem da to ove godine može dati rezultata. Ja nebi rekao da je ta momčad slagana ovo ljeto, već je kostur ekipe tri godine zajedno i mislim da sada napokon mogu reći kako imamo složenu momčad koja može i mora polučiti dobar rezultat.

Promijenjen je i stručni stožer, umjesto Hanija Istanbulija pomoćnik će vam biti mladi Josip Ivanković.
Drago mi je da nam se je on pridružio. Mogu reći da imamo dobru suradnju, i ja ga vidim kao dugoročno rješenje u klubu, jer je on dijete kluba, koje u budućnosti ja vjerujem može jako puno dati klubu što radom u seniorskoj momčadi, ali u daljnjem razvoju mladih igrača.

Koji je cilj za ovu sezonu?
Kao što sam rekao i prvu utakmicu kad sam prije tri godine došao za trenera u Goricu, naš je cilj u svakoj utakmici pobijediti, a poslije utakmice ćemo vidjeti dali smo uspjeli u tome cilju. Svaka pobjeda nas opet tjera dalje, a ja vjerujem da obzirom na snagu momčadi i minuli trogodišnji rad moramo biti u vrhu.

Koga vidite kao favorita lige?
Svakako prošlogodišnjeg prvaka Hermes Analiticu, koja je ostala u istom sastavu te se je pojačala i s Barišom Krasićem koji je prošle sezone u dresu Zadra igrao ABA ligu.

Prvo kolo Goričanima donosi domaću utakmicu protiv Maksimira.
Prva dva kola su nam dosta bitna, i kad bi tu prošli neokrznuti bilo bi nam puno lakše u nastavku prvenstva, jer nakon Maksimira nas očekuje gostovanje kod Hermes Analitice. Maksmir će po meni biti među četiri prvoplasirana sastava ove sezone, a k tome su ostali u identičnom sastavu. Lani su nas iznenadili i bili su bolje plasirani od nas. Neugodan protivnik, no kako smo mi domaćini moramo se staviti u ulogu favorita.

Kakvu će igru gajiti Gorica ove sezone?
Ja se nadam, a i težim tome da igramo brzo, prvenstveno uz čvrstu i agresivnu obranu s malo primljenih poena, i nakon toga brzo prema naprijed uz brzo otvaranje kontre i polukontre. Ako to ne uspije onda postavljeni napad uz puno kretanja svih pet igrača, jer ono čemu ja težim je da igramo brzo i u obrani i u napadu, koliko je to moguće za ovaj rang. Najosnovnije je da ne igramo pasivnu, statičku košarku, već da igramo što brže.