SPREMNI SMO NAPRAVITI I TAJ POSLJEDNJI KORAK

Još nas tri dana dijele od početka kvalifikacija za ulazak u A-1 ligu, u kojima ćemo pokušati napraviti i taj posljednji korak, kako bi se od sljedeće sezone natjecali u prvom razredu HR košarke. Tim povodom danas smo organizirali još jednu press konferenciju na kojoj su trener Zvonimir Kovačević i Ivan Gazić javnost upoznali sa klupskim ambicijama.
Treneru Zvonimiru Kovačeviću ovo su treće prvoligaške kvalifikacije, budući da je sredinom devedesetih godina u njima dva puta sudjelovao kao igrač, dok sada u njih ulazi i kao trener. –Mislim da su ove godine i najrealnije šanse da uspijemo, jer je i klub stao iza odluke da se napadne Prva liga. To je i moja želja jer kao domaći trener želim da se u Velikoj Gorici po prvi puta u povijesti kluba igra prvoligaška košarka. Mislim da imamo momčad koja to može ostvariti, bez obzira na još četiri protivnika koja misle isto- rekao je trener Zvonimir Kovačević.
Uz nas u kvalifikacijama još sudjeluju momčadi Ribola Kaštela, Grafičar, Borovo i Škrljevo protiv kojeg i igramo prvu utakmicu. –Dobili smo dobar raspored, te time ne mogu biti nezadovoljan. Nadam se kako ćemo prvi tjedan otvoriti s 2:0 pobjedama protiv Škrljeva i Borova- nastavio je trener Kovačević.

I IGRAČI UVJERENI U USPJEH
Atmosfera u momčadi je odlična, te svi igrači jedva čekaju prvu utakmicu da nastave u onom ritmu u kojem su i završili A-2 ligu. –Za ove utakmice se pripremamo drugačije nego za one koje su iza nas. Za svakog protivnika pripremamo se posebno, tako da idemo od utakmice do utakmice. Uvjeren sam u naš plasman u Prvu ligu, u kojoj ćemo se nadam se zadržati duže vrijeme- kazao je Ivan Gazić.
U klub je tijekom dana stigla i odlična vijest iz Hrvatskog košarkaškog saveza, koji je javio kako se na popisu potencijalnih reprezentativaca nalaze čak četiri naša igrača. Uz kadeta Ninu Tomića, tu su još i Ivan Majcunić (U-18), Dominik Herendić (U-20) te Filip Bundović (U-20). –To je lijepa stvar i pokazatelj kako je ovo mlada i perspektivna momčad koja već sada može donijeti rezultat- zaključio je trener Zvonimir Kovačević, pozvavši gledatelje da u što većem broju podrže momčad u četiri domaće utakmice.