REAKCIJE NAKON UTAKMICE

Po završetku utakmice svoje dojmove s utakmice s prisutnim su novinarima podijeli trener Gorice, Zvonimir Kovačević te trener Ribola Kaštele, Stipe Bralić. Evo što su rekli na press konferenciji:

ZVONIMIR KOVAČEVIĆ (KK GORICA): “Utakmica je bila zanimljiva za gledatelje, ali po meni nije bilo obostrane kvalitete. Razlog našeg poraza je prevelika nervoza i ukočenost koja je rezultirala u startu lošim ulaskom i neshvatljivo lošim šutem, jer smo u prvih šest minuta ubacili tek jedan šut i promašili pet slobodnih bacanja. Na kraju je presudila jedna lopta, no ja kažem da to nije jedna lopta, jer trinaest promašenih slobodnih bacanja rezultira porazom od pola koša. Šteta zbog poraza, moramo dalje, jer šanse su nam otvorene. Pred nama je još jedna utakmica. Dok god imamo sve u svojim rukama borit ćemo se do kraja. Vjerujem da momčad ima snage za ulazak u Prvu ligu, no nažalost dešava nam se ta blokada prilikom ulaska u utakmicu. Moramo to probiti, ali ja vjerujem u svoje dečke i vjerujem da možemo otići do kraja“.

STIPE BRALIĆ (KK RIBOLA KAŠTELA):“Jedna izuzetno iscrpljujuća i stresna utakmica koja je imala veliki ulog. Mislim da smo mi dosta dobro otvorili utakmicu. Domaća momčad u tim je trenucima bila ukočena, ali brzo su uhvatili ritam i stigli nas. Sve do tridesete minute kontrolirali smo utakmicu i bili smo u pozitivi, no domaća momčad je jako dobro igrala treću i sredinu četvrte četvrtine. Naročito im je kvalitetan tada bio Primorac u šutu, te visoka linija koja nam je zadavala dosta problema, no u zadnjih pet minuta smo se uspjeli pribrati i s nekoliko dobrih akcija stići prednost. Vidjeli ste, na kraju je jedna lopta presudila. Meni je drago da je taj zadnji koš dao Dragan Bender koji je u posljednja tri dana igrao po 35 do 40 minuta, a i danas je na parketu proveo 40 minuta. Dobro je to podnio. Čestitam domaćinima, koji je jako dobra momčad, jer i prva utakmica koju smo dobili dvanaest razlike nije realna, jer su oni tada 35. minuta igrali bolje. No, u zadnjim sekundama u obje smo utakmice bili spretniji, te sada imamo priliku za ulazak u Prvu ligu“.