PROBILI SMO LED

Upravo tako, probili smo led i što se tiče same organizacije utakmice na jednoj višoj razini, ali i pobjede od 79:62 koja će nam biti dodatni vjetar u leđa pred ostale utakmice. Današnja utakmica protiv Škrljeva privukla je u Srednjoškolsku dvoranu preko 500 navijača i zaista je bilo lijepo vidjeti tribinu u crvenim majicama koje smo otisnuli za ovu priliku. Među mnogobrojnim gledateljima bili su igrači koji su davnih dana branili boje našeg kluba, brojni sportski djelatnici iz drugih sportova, ali i drugi Goričani koji su nas došli podržati, te im se ovim putem zahvaljujemo na tome.
Iako prvi pogled na rezultat sugerira laganu pobjedu, do nje nije bilo nimalo jednostavno doći. Utakmicu smo otvorili vodstvom od 6:2, nervoza je učinila svoje te su gosti iz Škrljeva serijom od 9:0 prešli u vodstvo od 6:11. No, uspjeli smo se sabrati te postići sedam uzastopnih koševa za vodstvo od 13:11. Prvi period otišao je na stranu gostiju koji su taj dio igre dobili s 18:15.
Presudnim se pokazala druga četvrtina u kojoj smo Škrljevo ostavili na svega šest koševa, tako da smo na polovici utakmice imali vodstvo od 38:24. U nastavku utakmice u više smo navrata imali i plus devetnaest, da bi utakmicu u svoju korist riješili sa sedamnaest koševa viška rezultatom 79:62.
Najbolji strijelac u našim redovima bio je iskusni Nino Primorac koji je postigao 21 koš, a dvocifren je bio i Dominik Herendić sa 18, dok je Franko Filipović sa 19 bio najbolji strijelac Škrljeva.
Inače, prije utakmice je povjerenik natjecanja u A-2 ligi Centar, Tonči Anzulović uručio pehar kapetanu Nini Primorcu za osvojeno prvo mjesto u ligi za ovu sezonu.

KVALIFIKACIJE ZA ULAZAK U A-1 LIGU, 1. kolo
KK GORICA – KK ŠKRLJEVO 79:62 (15:18, 23:6, 27:22, 14:16)
KK GORICA: Majcunić 9, Bičanić, Gazić, Grill, Bundović 8, Herendić 18, Kuga 3, Svoboda 8, Papac 3, Tušek, Pašalić 9, Primorac 21. TRENER: Z. Kovačević
KK ŠKRLJEVO: Ivanovski, Šljuka 7, Milekić 2, Modić, Jugo 12, Trbović 7, Zorić, Filipović 19, Šarčević 14, Lipovščak 1, Kučan. TRENER: Z. Dragojević