Preko Zadra do Lige za prvaka

Jučerašnjom senzacionalnom pobjedom protiv Zadra 97:89 košarkaši Gorice i teoretski su osigurali Ligu za prvaka. Uspjelo im je to kolo prije kraja regularnog dijela prvenstava jer sada su na omjeru 12-9 i mjesto među prvih 6 ekipa je zacementirano.

Bikovi su nastupili bez ozlijeđenog Marka Bakovića, ali Miki Stračević i njegov pomoćnik Braslav Turić pripremili su taktiku kako iskontrolirati reket i ne dopustiti Zadru previše napadačkih skokova. Na kraju su Goričani čak i nadskakali goste (38-30), a u napadu je sve funkcioniralo besprijekorno. Selekcija šuta bila je na visokom nivou, a s 13 trica iz 24 pokušaja (53%) Bikovi su odbijali svaki pokušaj Zadra da se rezultatski približi. Naime, Gorica je vodila gotovo cijelu utakmicu jer Zadar je imao samo jedno kratkotrajno vodstvo u prvoj četvrtini (9:11). Sve ostalo pripalo je Gorici.

Cinac je dominirao u reketu (18 koševa i 10 skokova), a Kapusta (25 koševa, 10 asistencija), Kalajžić (17 koševa, 6 skokova) i Uljarević (15 koševa, 7 skokova, 4 asistencije) su igrali na reprezentativnom nivou s nepresušnom količinom energije i vanjskim šutom 9/13  ili 69%  za tri poena. Nakon Cedevite junior tako je u Gorici pao još jedan favorit iz velike četvorke, a Gorica potvrdila da i dalje pripada vrhu hrvatske košarke.

Pred Goricom je sada Kup utakmica protiv Splita i zadnje kolo HT Premijer lige protiv Osijeka, a zatim pravac – Liga za prvaka.