OSVRT HANIJA ISTANBULIJA NA NETOM ZAVRŠENU SEZONU

Već smo pisali kako je iza nas vjerojatno najuspješnija godina u povijesti kluba, ne samo zbog rezultata seniorske momčadi, nego i zbog rezultata mlađe dobnih skupina. Generacija igrača 2002. godišta i mlađih ove je sezone osvojila treće mjesto na ligi KSZ-a, a isti uspjeh mladići su polučili i na Otvorenom prvenstvu Hrvatske. Uz to kadeti su drugi puta uzastopce igrali u Prvoj ligi. –Odličnom sezonom smo potvrdili da smo kao klub napredovali na svim razinama, od škola košarke, pa do onih najstarijih seniora. Eto, nažalost da je bilo malo više sportske sreće iduće sezone bi se igrala prvoligaška košarka u Velikoj Gorici što je grad sigurno zaslužio. Mi trebamo nastaviti u ovom ritmu dobrih rezultata i ne bojim se da ćemo taj korak ubrzo napraviti- rekao nam je trener mlađih kategorija Hani Istanbuli.

DRŽAVNA MEDALJA
Upravo, je Istanbuli sa svojom selekcijom igrača nakon više od tri desetljeća donio u klub jednu državnu medalju. A da je ta momčad spremna za velike stvari potvrdila je liga KSZ-a u kojoj su pobijeđivane momčadi Zagreba i Cibone, a s pobjeđivanjem prvoligaša nastavilo se i na Otvorenom prvenstvu Hrvatske. –Što se tiče selekcije U-12 iza nas su odlični rezultati koji su posljedica rada, odličnih uvjeta za treniranje i naravno volje i želje za napretkom kod dječaka. Planovi… , još više trenirati i doselektirati selekciju da stvorimo još veću bazu čime ćemo dobiti i više volje, želje i motivacije za radom. Sada je pred njima sezona u kojoj su ulazno godište mlađih kadeta gdje će igrati protiv fizički jačih od sebe što će im koristiti za naredne sezone- kaže Istanbuli.
Jedan od preduvjeta za postizanje ovakvih rezultata svako je bio i ulazak u novu dvoranu, čime su dobiveni bolji uvjeti za rad. –Nova dvorana je u postizanju ovih rezultata bila vrlo važan čimbenik, jer smo njome napokon dobili uvjete za dnevni individualni rad što je za svakog dječaka ogromna stvar. Iz toga je proizašlo i da imamo četiri igrača u raznim nacionalnim selekcijama što je za KK Goricu veliki uspjeh i velika stvar- objasnio je trener Hani.

KAMP U NEREZINAMA
Iako je sezona privedena kraju, u klubu nema mira, aktivnosti su usmjerene prema kampu Košarkaškog saveza Zagrebačke županije koji će se u Nerezinama održati od 19. do 25. kolovoza. Sudionici istoga bit će i mladi košarkaši Gorice. Put nerezina 19. kolovoza će 25 naših dječaka od 2000. do 2004. godišta. –Tim kampom prvenstveno započinjemo pripreme za novu sezonu, naravno uz zabavu i druženje. Ovakvi kampovi su vrlo bitni zbog toga što se tu djecu uči da žive kao sportaši i da se nauče biti odgovorni prema grupi. Uz to tako se stvaraju i nova prijateljstva, a toga nikad nije dosta- za kraj razgovora nam je rekao trener Istanbuli.