NASLOV PRVAKA JE PLOD TROGODIŠNJEG RADA

Nedjeljnom pobjedom protiv Zapada 95:86 dva kola prije kraja natjecanja naša je momčad i matematički su osigurali naslov najbolje momčadi u A-2 ligi Centar. Uspjeh je stigao u godini u kojoj Klub slavi 45 godina postojanja, a tim povodom jučer je i javnost obaviještena o tako značajnom uspjehu. -Mi smo si u klubu zacrtali određeni plan, a taj plan je bio da u četverogodišnjem razdoblju od kluba koji je bio u sredini poretka, pokušamo napraviti klub koji će u svim segmentima funkcionirati kao dobar klub. Želji li smo napraviti klub koji će imati glavu i rep, od uspješnih mlađih kategorija do seniora- kazao je tajnik Kluba, Goran Kovačić.
Momčad koja je sada osvojila naslov prvaka počela se stvarati prije tri godine, a od tada do danas klub je svake sezone išao prema naprijed, a glavni cilj prije početka tekuće sezone bio je napad na prvo mjesto.

DOMINACIJA TIJEKOM CIJELE SEZONE
Svojim igrama na terenu momčad je to i ostvarila, a u dvadeset odigranih prvenstvenih utakmica ove sezone momčad ima 18 pobjeda i dva poraza, a uz to stigao je i uspjeh u Kup Krešimira Ćosića.  Jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh uz igrače je i trener Zvonimir Kovačević, koji je na klupi unazad tri godine. -Sad smo spremni napraviti taj korak više. Spremni ulazimo u te kvalifikacije s još četiri dobre momčadi, no ja vjerujem u svoj tim i znam da možemo otići do kraja i oploditi sve ono što smo radili u posljednje tri godine- kaže trener Zvonimir Kovačević.
Naime, uz nas u kvalifikacijama će još sudjelovati momčadi Kaštela, Škrljeva, Grafičara i Borova, koji će se boriti za dvije ulaznice koje donose viši rang. I dok će prvak kvalifikacija direktno ući u A-1 ligu, drugoplasirana momčad to će pokušati ostvariti u susretu s poljednjeplasiranom momčadi Prve lige. -Drago mi je što se ozbiljno ušlo u ovaj projekt s domaćim dečkom na klupi i cjelokupnom domaćom infrastruktorom. Bitno je da ta ekipa ima rezultat i perspektivu za Prvu ligu u kojoj možemo biti punopravni član- nastavio je trener Kovačević.
Uz trenera Zvonimira Kovačevića od ove sezone se školuje još jedan mladi domaći „dečko“, Josip Ivanković. –Mogu reći da učim od velikog znalca i profesionalca, tako da mi je velika čast što sam dio ovog kluba i momčadi- rekao je pomoćni trener Ivanković.
Do početka kvalifikacija očekuju nas još dva prvenstvena ogleda, prvi je sutra u 16,30 sati protiv momčadi Rudeša, koja je pobjedom protiv Podsuseda i matematički osigurali ostanak u drugoligaškom društvu.