JOSIP SESAR POVEO MOMČAD U NOVU SEZONU

U novu prvoligašku sezonu jučer je ušla naša seniorska momčad koju će u novom prvenstvu s klupe predvoditi poznato košarkaško ime, Josip Sesar koji je na tom mjestu zamijenio Zvonimira Kovačevića. Uz Sesara koji je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Kaptol i Zrinjevac, te radio u omladinskog pogonu Cibone bit će pomoćni trener Miro Vranjić, te novoimenovani sportski direktor Željko Ciglar. –Zahvaljujem se Upravi i predsjedniku Ivanu Šukeru, te sportskom direktoru Željku Ciglaru na ukazanom povjerenju. Nadam se dugoj i uspješnoj suradnji, jer ja imam volju i želju za radom. Gorica je dobra sredina, a ja mislim kako mogu pomoći klubu u njegovom daljnjem razvoju kako bismo stvorili mladu momčad- ispričao nam je Josip Sesar o svom dolasku u Veliku Goricu.
Prvi trening igrači su jučer ujutro odradili na igralištu u Kušlanovoj ulici, dok je večernji trening odrađen u Gradskoj sportskoj dvorani. Trenutno trener na rasploganju ima trinaestoricu igrača, od starosjedioca tu su Ivan Gazić, Dominik Herendić i Kristijan Joksimović, povratnik u Goricu nakon jednogodišnjeg igranja u Sloveniji, Ivan Papac, četvorica perpektivnih igrača iz omladinskog pogona, te igrači koji će pokušati zadovoljiti struku. -Što se tiče ovih mladih igrača iz omladinskog pogona oni će raditi tijekom priprema s nama, a želja mi je i da tijekom sezone rade s nama. Ovo još uvijek nije konačan popis igrača jer mi pregovaramo s igračima koji bi nas trebali pojačati, ali bitno je da to sve bude u realnim okvirima- kaže nam Sesar.
Nakon prošlogodišnje vrlo uspješne suradnje sa Cibonom i ove sezone iz Zagreba će u Veliku Goricu stići tri igrača, Bruno Skokna, Josip Popić i Lovro Buljević. -Trenutno sa Cibonom trenira i Marko Petrović koji će nam se nešto kasnije priključiti. Budući da smo još uvijek u fazi kompletiranja i da su u tijeku bazične pripreme prve pripremne utakmice ćemo imati protiv A-2 ligaša, dok 18. i 19. rujna sudjelujemo na turniru u Mostaru. U međuvremenu ćemo dogovarati još neke utakmice kako bismo što spremnije ušli u sezonu- o priprema će trener.