Josip Sesar odlazi s pozicije glavnog trenera

Josip Sesar i KK Gorica razilaze se nakon nekoliko godina uspješne suradnje zbog osobnih razloga glavnoga trenera.

 

Pod vodstvom trenera Sesara momčad KK Gorica ostvarila je značajne uspjehe u hrvatskom prvenstvu, a kao iskorak košarkaši Gorice nastupali su uspješno i u međunarodnim natjecanjima regionalne ABA 2 lige te Alpe Adria Cup-u ove sezone. Sesar se momčadi Gorice pridružio 2015. godine. Posljednjih šest godina vodio je velikogoričku košarkašku momčad kao glavni trener, te je zajedno s klubom izborio najveće uspjehe u klupskoj povijesti. Gorica je pod Sesarovim vodstvom osvojila Prvu mušku ligu sa sve 22 pobjede u prvenstvu  i na nezabilježen način se plasirala  u HT Premijer ligu. Tamo se odmah plasirala u svoj prvi Playoff, ušla u polufinale Kupa Krešimira Ćosića, konstantno bila u vrhu domaće košarke, a prošle sezone dogurala i do polufinala Playoffa gdje je poražena 2-1 od kasnijeg prvaka Zadra.

Nema sumnje da će Sesar zlatnim slovima zauvijek biti upisan kao najuspješniji trener našeg kluba.


”Na osobni zahtjev trenera Sesara, ponukan osobnim obiteljskim razlozima, došlo je do sporazumnog prekida dugogodišnje suradnje između Kluba i trenera Sesara. Nemamo dovoljno riječi zahvale Josipu na svemu šta je učinio za naš Klub. Pod njegovim vodstvom ostvareni su najveći uspjesi Gorice! Iskreno se nadamo nekom ponovnom susretu u bliskoj budućnosti.“, izjavio je sportski direktor Gorice Ljubo Prgomet.

Ekipu KK Gorice privremeno će, do nove odluke vodstva Kluba, voditi Bože Radoš i Mladen Starčević.

Vodstvo KK Gorica Josipu Sesaru želi puno sreće u privatnom životu te uspjeha u profesionalnom radu kada se za to ostvare uvjeti. Vrata KK Gorice uvijek će mu ostati otvorena.