IVAN SVOBODA: „TIHI SMO FAVORIT KVALIFIKACIJA“

Jedan od dvojice igrača koji je pojačao naš Klub uoči kvalifikacija za A-1 ligu, je 27-godišnji Ivan Svoboda, koji je već odradio i tri utakmice u A-2 ligi (Zapad, Rudeš, Podsused). Košarkaški počeci vežu ga uz rodne Križevce i KK Radnik gdje je počeo trenirati kod Ante Tomasa prošavši kroz sve mlađe dobne kategorije. Uslijedio je odlazak u Varaždin u redove Zagorje Tehnobetona, dok je za vrijeme studija igrao za Petar Zrinski, nakon čega se vratio doma i igrao za Križevce, nakon čega je otišao u Zabok odakle je prije mjesec dana stigao u Veliku Goricu. –Budući da su dečki imali već osiguran naslov prvaka ta tri kola su prošla u revijalnom tonu, a k tome je trener više šanse dao mladim igračima. Sve je to bilo radi uigravanja za kvalifikacije koje su i najbitniji dio sezone. Ekipa je dobra i kvalitetna, jer ima tri bivša ABA igrača, tako da imamo kvalitetu da u ovim kvalifikacijama imamo što za reći- kaže nam Ivan Svoboda, s kojim smo razgovarli nakon prijateljske utakmice sa Zabokom.
Iako je s momčadi tek mjesec, dana zadovoljan je svime što ga je dočekalo u Velikoj Gorici. –Ugodna radna atmosfera osjeti se na svakom treningu i utakmici. Uvjeti u klubu su odlični, i mislim da bi bila šteta da se u kvalifikacijama ne napavi rezultat- o dojmovima će Svoboda.
Početak kvalifikacija je u subotu, a uz Goricu u njima još sudjeluju Škrljevo, Ribola Kaštela, Grafičar i Borovo. Jedan klub će direktno u elitu, dok će drugoplasirani to pokušati ostvariti u dodatnim utakmicama s posljednjeplasiranom momčadi A-1 lige. –Definitivno imamo što za reći. Po rosteru koji imamo nikome nedam prednost ispred nas. Mislim da smo tihi favorit, te da ćemo s Kaštelima voditi najveću bitku- o kvalifikacijama će Ivan.
Gorica prvu utakmicu igra ove subote na domaćem parketu gdje će ugostiti momčad Škrljeva. –Mi doma moramo pobijediti u svakoj utakmici. Tu ekipu i poznajem, budući da sam prošle godine s Križevcima igrao protiv njih u dodatnim kvalifikacijama. Riječ je o neugodnoj ekipi, koja je dosta iskusna, te se njeni igrači nikad ne predaju. Sigurno neće biti lagano, no mi nikome na domaćem terenu ne prizanjemo da je favorit- zaključio je razgovor Svoboda.