Gorica se nije poskliznula na Adria Oil

ADRIA OIL SKRLJEVO 18 18 21 15 72
GORICA 23 15 23 30 91
Neigranjem ozlijeđenih Kapuste i Mikovića skratio se malo roster Gorice pa je prije utakmice stajao znak pitanja kako će funkcionirati Sesarova mašinerija na skliskom terenu u dvorani Mavrinci.
Škrljevo je bolje otvorilo utakmicu te polaganjem Barnjaka došlo do vodstva 11:4. Međutim,  do kraja četvrtine Vučić i Papac vraćaju utakmicu u egal, a Brzoja i Mašić dovode Goricu u vodstvo i na mali odmor Gorica odlazi s +5. U 2. četvrtini kao da se neka nervoza uvukla u goričke košarkaše, akcije su bile spore i nepovezane pa domaćini na kratko prelaze u minimalno vodstvo. Ipak, do kraja poluvremena Gorica stavlja stvari na svoje mjesto i na veliki odmor bi otišla s +5 da Pandurić nije stavio tricu u zadnjoh sekundi.
U nastavku gledamo Goricu kakvu smo navikli ove sezone. Brze i kombinatorne akcije na jednoj strani te pokretljivu i fleksibilnu obranu na drugoj strani terena. A kako je proradio i šut za 3 poena Gorica se počela znatnije odvajati. Sredinom zadnje dionice s 4 vezana poena Vučića Gorica odlazi na +20, a umorni domaćini nemaju snage za još jedan blitzkrieg te igrači Josipa Sesara rutinski privode utakmicu kraju.
Izuzetno značajna pobjeda Gorice koja će s diobe 2. mjesta i 7 vezanih pobjeda dočekati vodeću Cibonu u sljedećem kolu.
Izostanak Kapuste  i povećanu minutažu odlično je iskoristio Mislav Brzoja za 26 poena uz visok postotak šuta (9-13).
Ante Mašić je stavio 15 poena, a Ivan Vučić se zaustavio na 13.
Kod domaćina najefikasniji je bio Pandurić sa 17 poena, a uz bok mu je bio Gospić sa 16 koševa.
Sljedeće kolo moglo bi biti ključno jer donosi derbi dvije vodeće ekipe Cibone i Gorice.
Utakmica je na rasporedu u petak 22.11. s početkom u 17 sati.
Očekujemo veliku podršku prepunih novopodignutih tribina!
#gogogorica
SONY DSC