GORICA I HERMES NE ISPUŠTAJU VRH

I nakon desete runde situacija na vrhu je nepromjenjiva. Vodeći su i dalje košarkaši Hermes Analitice i Gorice, koji imaju po jedan poraz, dok su njihovi prvi pratitelji Dubrava i Mladost na dva. Velika četvorka je bila uspješna i proteklog vikenda. Goričani su neokrznuto prošli kroz teško gostovanje kod Rudeša gdje su slavili sa 78:73.
Hermes Analitica je pak bila uspješna kod Samobora. Iako su Samoborci nakon deset minuta igre imali plus sedam (22:15), Analitičari su se do isteka susreta pribrali te su ostvarili pobjedu 92:79. Ključnim se pokazala druga četvrtina u koju su dobili s 32:11.
Dubrava je bila uspješna u gostima kod Podsuseda gdje je slavila s 86:78. Bili su igrači trenera Medvedeca u zaostaku tri četvrtine, da bi posljednju dionicu dobili s 15 koševa viška. Najbolji u pobjedničkim redovima bili su  Vodopija i Pavlović s 26 koševa, dok je za Podsused Nemec ubacio 27.
U dvoboju dviju mladih momčadi, Mladost je sa 75:72 bila uspješnija od Zrinjevca. Lebo je za Mladost ubacio 16, dok je Skokna s 21 bio najbolji strijelac Zrinjevca.
Važnu pobjedu je ostvario Kaptol koji je sa 79:70 pobijedio Bosco čime se je izjednačio s njima po broju pobjeda. Jedni i drugi su sada na tri, koliko ima i Podsused. Božić je s 26 koševa bio prvi strijelac Kaptola, dok je Mijić za poražene ubacio 20.
Kolo gostiju, pobjedom je zaključio Maksimir koji je s 92:79 pobijedio Zapad. Dok su imali snage igrači Zapada su imali vodstvo, da bi u nastavku pali što je Maksimir iskoristio za petu pobjedu. Maksimir su do pobjede predvodili Stojanović s 26 i Gogić s 22 koša, dok je Čolak za Zapad ubacio 25.