Davor Konjević pojačao redove Gorice

Ovaj 198cm visoki polivalentni igrač već neko vrijeme trenira s Goricom, a sada je finalizirao ugovor s velikogoričkim premijerligašem.

Davor Konjević novi je igrač KK Gorica za koju je već nastupao u sezoni 2015/2016. Prošlu sezonu proveo je u rumunjskom CSM Galati gdje je bilježio 15 poena i 4 skoka po susretu. Prije par sezona bio je najbolji strijelac i drugi skakač slovenske lige gdje je proglašen za MVP-a regularne sezone.

Stoga nema sumnje da će biti veliko pojačenje za Bikove u predstojećoj sezoni.

Trener Josip Sesar izrazio je zadovoljstvo ovom akvizicijom: «U Davoru smo dobili jednog iskusnog igrača, odličnog scorera i jednog čovjeka koji može u stresnim situacjama preuzeti na sebe odgovornost. To je igrač koji je već igrao u Velikoj Gorici, bio je u ovom sustavu i već kroz ove treninge se vidi da se on s lakoćom uklapa u sastav. Kvalitetno provodi vrijeme na parketu i pronalazi jako dobro svoje šuteve. Osim toga to je čovjek koji ima iskustvo igranja u inozemstvu i osoba koja može pomoći našim mladim igračima nekim savjetom u svlačionici. Ja sam stvarno sretan i zadovoljan da smo dobili takvog igrača« – zaključio je Sesar.

Davor Konjević najavio je visoke ambicije kluba u novoj sezoni:: »Drago mi je da se vraćam u jedan ambiciozan i kvalitetan klub kao što je Gorica. Vjerujem da će svakoj ekipi biti nezgodno igrati s nama te da ćemo ostvariti zapažene rezultate u svim natjecanjima u kojima nastupamo. Cilj je svakako da se klub zadrži u najbolje 4 ekipe u državi te da u Alpe Adria kupu dođemo što je moguće dalje. Sistem i način rada trenera Sesara poznajem te mu se zahvaljujem na prilici i nadam se suradnji na obostrano zadovoljstvo«.

Priliku da pokaže što zna Davor će, kao i ostatak ekipe, imati 18. rujna na otvorenju nove sezone HT Premijer lige protiv Šibenke na Baldekinu.