PAPAC I PRGOMET NAS ODVELI DO POBJEDE

Svladavši Zabok 78:71 zadržali smo drugu poziciju u poretku klubova A-1 lige do koje smo došli još u prošlom kolu kada smo bili uspješni u Kaštel Sućurcu. Pobjedom smo zadržali i nepobjedivosti na domaćem perketu i u trećem ovogodišnjem susretu do kojeg su nas predvodili kapetan Ivan Papac i Ljubo Prgomet koji su kombinirano ubacili 44 poena.
U prvom dijelu utakmice konstantno smo se s košarkašima Zaboka izmjenjivali u vodstvu koje nije bilo veće od pet poena. Najveća prednost koju smo mi imali bila je četiri poena, dok je najveća gostujuća prednost iznosila pet poena (36:41). Na odmor su gosti otišli s minimlanom prednošću (42:43), a u prednosti su bili i na kraju treće dionice kada su imali četiri koša viška (52:56). U tom trećem periodu igre imali su gosti i najvećih plus osam (45:53), a nervoza domaćih igrača najbolje se vidjela i po reakciji trenera Sesara koji je nezadovoljan jednom sudačkom odlukom dobio tehničku pogrešku. Kao da je to bio znak domaćim košarkašima da se razbude, jer bilo je to posljednje razdoblje u kojem su gosti vodili. -To je bilo četrnaest minuta do kraja te sam tada pozvao minutu odmora. Vidio sam da su dečki bili snuždeni i rekao sam im da u preostalom vremenu možemo preokrenuti utakmicu. Došli smo na zaostatk od četiri koša, no nikako da se vartimo u utakmicu. Bilo ej pitanje vremena kada će se to dogoditi, jer znao sam da kada povedemo da ćemo utakmicu završiti na pravi način- o prijelomnom trenutku utakmice će trener Josip Sesar.
Početkom posljednjih deset minuta tricom Ljube Prgometa započinjemo, te s pet uzastopnih koševa Ante Mašića zaključujemo seriju 12:2 za vodstvo 64:58 u 35. minuti utakmice. Gosti su se u jednom trenutku približili na zaostatk od dva poena (66:64), no tricom Prgometa i polaganjem Papca 3,5 minute do kraja poveli smo sa 71:64 koje smo zahvaljujući mirnoći u posljednjim minutama i sačuvali za četvrto ovosezonsko slavlje. -Tvrda i neizvjesna utakmica kojoj smo i mi sami kumovali, jer nismo uspjevali ubrzati igru, a njima je to odgovaralo. No, svaki puta kada bi ubrzali vratili smo se u igru, da bi na kraju počeli preuzimati i dobro graditi skok što nam je donijelo i pozitivan rezultat. Danas smo ponovno obrambeno odigrali dobru posljednju četvrtinu, no za razliku od prijašnjih utakmica danas nam je ruka bila teška. Nije bilo laganih prodora i šuteva, no junački smo uzeli pobjedu. Iako mi nije običaj nikoga posebno istaknuti, danas moram podvući kapetana Ivana Papca koji je odigrao kapetanki- o utakmici će trener Sesar.
Po isteku utakmice gosti su iskazali i veliku nekulturu kojoj nije mjesto na sportskim borilištima. Nezadovoljni konačnim rezultatom za kojeg su uvjereni da je odredio neujednačen sudački kriterij gostujući trener Dragutin Črnjević, iskalio se na vratima svlačionice koja je uništio.

A-1 LIGA, 6. KOLO
KK GORICA – KK ZABOK 78:71 (25:24, 17:19, 10:13, 26:15)
KK GORICA: Kapusta 9, Šutalo, Petrović 2, Jelenek, Mašić 15, Konjević 5, Zrnić, Papac 24, Demo, Herendić, Prgomet 20, Skokna 3. TRENER: Josip Sesar
KK ZABOK: Vučić 6, Mikšić 4, Anzulović 2, Lež, Nakić 6, Krstanović 3, Črnjević 5, Gosipić 12, Palac, Lončar, Vuković 16, Warrem 17. TRENER: Dragutin Črnjević