TIMSKA IGRA JE IZBACILA POJEDINCA

U trenucima kada se lomila utakmica protiv Jolly JBŠ-a ukazao se Marko Petrović koji je u posljednjih pet minuta nanizao 11 uzastopnih koševa (tri trice i dvica) čime smo minimlani zaostatak pretvorili pokazat će se kasnije u nedostižnu prednost. U tim trenucima i sam trener je tražio da lopta bude u rukama razigranog Petrovića te da on svojim šutevima završava akcije. –Timski smo izvukli utakmicu, a timska igra uvijek iznese jednog pojedinca. To je danas bio Marko Petrović s tri pogođena šuta, što je osjetila i momčad, ali i mi s klupe zbog čega smo sugerirali da se igraju akcije za njega- kaže trener Josip Sesar.
Uz Petrovića koji je susret završio s 19 poena, dvocifreni su bili i Davor Konjević s 19, Borna Kapusta s 14, te Ante Mašić i Bruno Skokna s 13 ubačaja. -Jako zahtjevna utakmica u koju smo dobro krenuli, nakon čega su oni iskoristili našu rupu i odvojili se, ali na poluvremenu nas je trener Sesar dobro posložio zahtjevavši od nas da budemo agresivni. Meni se danas jednostavno otvorilo i ušli su mi neki teški šutevi, no u košarci je tome tako da te jedan dan ide, a drugi ne-o utakmici će Marko Petrović.
Zbog blagdana Svih svetih za vikend će košarkaši imati malu pauzu, ali već sutra ih zato očekuju utakmice petog kola. Pred našom momčadi je gostovanje u Kaštel Sućurcu kod momčadi Ribole Kaštela koja je za vikend poražena od GKK Šibenik, te na kontu ima jednu pobjedu. –Riječ je o energetski vrlo jakoj momčadi koja brzo vuče u kontranapad, zbog čega ćemo se morati prilagoditi njihovoj košarci. Prije svega moramo podići razinu igre u obrani, jer ona protiv Jollya u prvih davdeset minuta nije bila zadovoljavajuća, a upravo će obrana biti ključ te utakmice- kaže Petrović.
Utakmica u dvorani Sokolana igra se od 17,45 sati, a uz ovaj susret u petom kolu još se sastaju KK Split – KK Kvarner 2010, KK Zagreb – KK Alkar, KK Škrljevo – KK Vrijednosnice Osijek i KK Jolly JBŠ – KK Zabok.