Bikovi potonuli u 2. poluvremenu

Nakon izjednačenog prvog dijela u nastavku su košarkaši Bosca bili bolji i zasluženo odnijeli bodove iz Velike Gorice s rezultatom 80:96

Bikovi su bolje otvorili susret i u 5. minuti polaganjem Jelenkovića poveli s 9 poena razlike (15:6). U 8. minuti Gorica je preko Majića još uvijek držala solidnih +8 (18:10), ali gosti se tricama Matića i Juriča vraćaju u susret. Na kraju je četvrtina okončana s miroljubivih 21:21.

U 2. četvrtini vodila se izjednačena borba, a ekipe su se nekoliko puta izmjenjivale u vodstvu. U 19. minuti gosti su tricom Kature otišli na +6 (40:46), ali Gunjina je s 4 vezana poena zatvorio poluvrijeme za 44:46.

Poslije velikog odmora Uljarević stavlja tricu za novo vodstvo Gorice, ali na žalost Bikova pokazat će se posljednje. Naime, gosti su u tim trenucima potpuno energetski dominirali parketom. Agresivnom obranom i brzim kontrama napravili su nestvarnu seriju 24:1 i otišli na +22 (48:70), vrlo slično kao u prethodnoj utakmici u Trnskom. U finišu ove dionice Mašić s dvije trice vraća dozu neizvjesnosti u susret i u zadnjih 10 minuta se ušlo s rezultatom 64:78. Međutim, Krapić i Babić s dvije trice na početku zadnje četvrtine rješavaju pitanje pobjednika jer Bosco je opet bio na +20 (64:84). Bikovi se svejedno nisu predavali, ali bliže od -12 (76:88) nisu mogli. Konačnih 80:96 postigao je mladi Miloloža, a bodovi će Boscu omogućiti borbu za plasman u doigravanje.

Goricu je predvodio Ante Mašić s 15 poena, 5 skokova, a najbolje pomagače imao je u Toniju Jelenkoviću i Ivanu Tvrtku Majiću koji su postigli po 14 poena. Jure Gunjina zaustavio se na 11 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Kod Bosca su se istaknuli Mladen Primorac i Andrej Matić s 15 poena, dok su Luka Krajnović i Marko Jurič u pobjedu ugradili svaki po 14 poena i 6 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

Braslav Turić, trener Gorice: „Nakon one utakmice u Sinju nismo danas uspjeli u 2. poluvremenu odgovoriti kako treba. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, bili smo u egalu, čak i vodili. Međutim, u 3. četvrtini primimo 32 poena i tu nam je protivnik stvorio razliku. Pokušali smo se vratiti, dolazili smo na nekih 12 poena razlike, ali smo u tom stuzanju upadali u neke bazične tehničke greške. To je rezultiralo time da više ne možemo stići rezultat i protivnik je pobijedio. Imamo 3 dana do sljedeće utakmice, sutra odmor pa ćemo se pripremiti za Škrljevo u nedjelju u 18 sati. Nadam se da će naša prezentacija biti bolja nego danas, pogotovo u 2. poluvremenu.”

Frano Miloloža, igrač Gorice: „U 1. poluvremenu smo imali utakmicu u svojim rukama, ali u 2. poluvremenu oni su otišli na veliku razliku. Mi se kasnije nismo uspjeli vratiti, pokušavali smo, ali nije išlo. U nedjelju imamo Škrljevo, to moramo dobiti i okrećemo se tom susretu.”