Uvjerljiva pobjeda u Kupu za plasman na Final Eight!

Uvjerljivom pobjedom protiv Hermes Analitike Goričani su se plasirali na Final Eight Kupa Krešimira Ćosića.

                                                                                                              

HERMES 12 24 14 23 73
GORICA 23 21 23 22 89
Od početka su igrači Josipa Sesara nametnuli svoj ritam i strpljivo gradili rezultatsku prednost.
Do poluvremena prednost je iznosila 8 poena, a ključnom se pokazala 3. četvrtina koju Gorica dobiva s 9 koševa razlike i odlazi na nedostižnih +17.

Goricu je predvodio  Marko Petrović s 16 poena, po 14 su dodali Borna Kapusta i Ivan Majcunić, a Baković je uz 10 poena zabilježio i 10 skokova.  Kod Analitičara prvo ime bio Ivan Svoboda s 12 poena, a po 11 su zabili Hrvoje Garafolić i donedavni Goričan – Ivan Ćubela.

Kompletna statistika utakmice: http://www.fibalivestats.com/u/HKS/1076711/index.html

Ovo je prva gostujuća pobjeda Gorice u novoj sezoni i najava da ćemo u budućnosti na konto stavljati i bodove s gostujućih parketa.

Trener Hermes Analitice Zvonimir Mravak: „Zaslužena pobjeda gostiju kojima čestitam na pobjedi. Utakmicu smo iskoristili za uigravanje i isprobavanje svih igrača uoči nastavka prvenstva. Od sljedeće utakmice očekujemo nastup Amerikanca Fostera i s njim očekujemo otklanjanje nekih nedostataka koje smo danas uočili.“

Trener Gorice, Josip Sesar: „ Bila je to zanimljiva utakmica kojom smo osigurali plasman na završni turnir i obavili posljednju pripremu za nastavak prvenstva gdje nas odmah na startu očekuju značajne utakmice.“

Završni turnir osmorice igra se od 12. do 16. veljače a protivnik Gorice bit će ekipa Splita.