U subotu protiv Zaboka

U 4. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige Gorica gostuje u Zaboku protiv istoimene ekipe. Obje ekipe na startu Lige za prvaka otkinule su bodove Cedeviti junior i dokazale da im je mjesto u ligi šestice. U regularnom dijelu prvenstva oba susreta dobila je Gorica, ali u međuvremenu su se rosteri malo izmijenili. Zaboku će nedostajati ozlijeđeni Črnjević i Gunjina, ali tu su sada mladi igrači koji dobivaju sve veću minutažu poput Buljevića i Jacovića. Uz iskusne Brocića, Vručinića, Budimira i ostale na koje računa trener Vulić nije čudno da je baš Zabok ulovio 6. poziciju koja je vodila u Ligu za prvaka.

Gorici će opet nedostajati Stipe Sokol koji je zbog viroze izostao i protiv Splita, a pitanje je u kojoj mjeri su spremni Baković i Kalajžić.

Borna Kapusta jedan je dio karijere proveo baš u Zaboku, a otkad je u Gorici već nekoliko sezona je najbolji razigravač lige: „Zabok je ekipa koja se digla u zadnje vrijeme, a doveli su i dva nova igrača. Dosta dobro izgledaju na terenu i vidi se da su uigrani. Bit će nam to jako teška utakmica, ali mi moramo gledati sebe kao i svaku tekmu do sada tako da se nadam pobjedi u Zaboku”.

Mladen Starčević po prvi će puta voditi ekipu protiv Zaboka, protivnika kojeg itekako respektira: „Zabok je homogena ekipa koja igra napadački jako dobro. Igraju na veliko broj poena jer su napadački jako potentni. U zadnjoj utakmici protiv Cibone šutirali su tricu 10/17 ili 58%. Ukupno šutiraju za tricu 45%, a imaju i više od 20 asistencija po utakmici. Dakle, dobar su napadački tim koji će nam s playmakerima Brocićem i Vručinićem zadavati dosta glavobolje i problema, pogotovo što je naš tim desetkovan virozama. Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti zaustaviti neke od njihovih najboljih strijelaca. Također igraju dobar zonski presing, zonu, čovjeka… i moramo se staviti na visok nivo da bismo ih pobijedili. Oni su glatko dobili Cedevitu junior, a s Cibonom su dugo bili u egalu i tek pri kraju su popustili. Nadam se da će biti dobra utakmica i da ćemo se s gostovanja vratiti s pobjedom kao što je već bilo u ligi i nadam se da nam se nitko više neće razboljeti ili ozlijediti”.

Utakmica je na rasporedu u subotu 2. travnja s početkom u 19 sati u Sportskoj dvorani Zabok, a prijenos je na HKS TV-u.