U subotu nastavak domaćeg prvenstva

U subotu 13. siječnja Goričani započinju košarkašku 2024. godinu i ujedno završavaju prvu polovicu domaćeg prvenstva. Stoga bi bilo idealno doći do još jedne domaće pobjede i završiti polusezonu s omjerom pobjeda i poraza 8-5. Time bismo zadržali poziciju među prve 4 ekipe što garantira ulazak u doigravanje za prvaka prve muške lige.

Protivnik nam je ekipa Podstrane iz istoimenog mjesta nedaleko Splita koja se nalazi u donjem dijelu ljestvice s omjerom 4-8. To znači da su i gostima bodovi prijeko potrebni jer trenutno imaju samo dvije pobjede više od posljednjeplasiranih ekipa Crikvenice i pulske Stoje.

Trener Miron Češkić i njegovi Bikovi u proteklom periodu nisu previše odmarali nego su svakodnevnim treninzima dizali formu za nastavak prvenstva:

Zadnje kolo prvog dijela prvenstva igramo protiv ekipe Podstrane. Nakon kratke pauze, vratili smo se treninzima i pripremama za ostatak prvenstva. Novu godinu želimo otvoriti na najbolji mogući način – pobjedom na domaćem terenu. Ovim putem pozivam navijače da nas podrže u subotu u 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici, a mi ćemo se odužiti maksimalnim zalaganjem i borbenošću na terenu” – pozivom navijačima završio je Češkić.

Vito Porobić ove je sezone najefikasniji igrač u redovima Gorice i udarna igla svog trenera: »Nakon kraće pauze vraćamo se treninzima i utakmicama. Čeka nas utakmica s Podstranom koja je vrlo nezgodan protivnik. Pokazali su da mogu sa svima ravnopravno igrati, mladi su, dobro trče i čeka nas teška utakmica. Na nama je da se dobro pripremimo i da treniramo što bolje, a na utakmici da ispoštujemo sve što trener traži od nas. Ako to učinimo nadam se dobrom rezultatu i pozivam sve navijače da nas dođu podržati u prvoj utakmici ove godine« – zaključio je gorički snajper.

Utakmica je na rasporedu u subotu 13. siječnja s početkom u 17 sati. Igra se u Gradskoj sportskoj dvorani, a ulaz je besplatan.