U nedjelju Gorica – Cedevita junior

Gorica je dobila Cedevitu junior u njihovom prvom dvoboju Lige za prvaka i to nakon što je gubila 18 razlike. Može li uz pomoć glasne podrške navijača do još jednog podviga?

Kratka pauza zbog Uskrsnih blagdana je gotovo i nakon dvoboja u Splitu očekuju nas nova uzbuđenja na košarkaškim parketima u Velikoj Gorici. Bikovi nisu mirovali tijekom blagdana nego su nastavili s brojnim darivanjima. Predvođeni Turkijem igrači su dijeli poklone najmlađim navijačima kao i svoj drugoj djeci u znak zahvale za veliku podršku na utakmicama protiv Zadra i Cibone. I na utakmici u nedjelju očekuju nas brojna iznenađenja, a glavni sponzor, proizvođač vode Cetina, osigurao je da nitko ne bude žedan dok bude trošio glasnice.

Dakle, u 8. kolu HT Premijer lige Lige za prvaka Gorica dočekuje Cedevitu junior predvođenu hrvatskim izbornikom Damirom Mulaomerovićem. Tu je i nekoliko hrvatskih reprezentativaca poput Gorana Filipovića i Filipa Bundovića kao i nekadašnji Bik Ivan Vučić. Sve skupa je garancija novog košarkaškog spektakla u Gradskoj sportskoj dvorani.

Marko Baković trenutno je drugi strijelac i drugi skakač naše momčadi. U mlađim danima prošao je kroz omladinske selekcije Cedevite, ali pravu seniorsku afirmaciju ostvario je u Gorici: U nedjelju nas očekuje utakmica s Cedevitom junior. Mislim da ne treba trošiti previše riječi na isticanje njihovih kvaliteta kojih imaju na pretek. Ove sezone smo ih dva puta pobijedili, ali svaka utakmica je zasebna i u nedjelju nam neće biti lako jer oni će se zasigurno htjeti revanširati. Bili su u malo slabijoj formi od početka Lige za prvaka, ali izgleda da su se počeli dizati što su pokazali na utakmici protiv Zaboka. Definitivno nas ne čeka lagan zadatak niti lagan protivnik. Nadam se da će biti što više navijača u dvorani koji će nam dati podršku i voditi nas do pobjede. – riječi su ovog iskusnog krilnog centra našeg kluba.

Pomoćni trener Gorice, Braslav Turić, naglasio je psihološki segment naročito u 2. poluvremenu: Cedevita junior je jedina naša dosadašnja pobjeda u HT premijer Ligi za prvaka. Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj smo gubili 18 poena razlike, a na kraju smo pobijedili. Nakon te utakmice dešava nam se upravo suprotno. Imamo 4 utakmice u kojima igramo odlično prvo poluvrijeme, pogotovo ova zadnja protiv Splita u kojoj smo vodili 17 poena razlike i onda u 2. poluvremenu zakažemo i u završnici gubimo utakmice. Nadam se da ćemo ovaj tjedan poraditi na psihološkom segmentu i da nam se to neće dogoditi protiv Cedevite. Dapače, da ćemo uspješno privesti utakmicu kraju, odnosno da će i drugo poluvrijeme biti puno produktivnije nego što su to bila druga poluvremena u ove zadnje 4 utakmice.


Gledateljima nisu potrebne COVID potvrde i nema epidemioloških ograničenja. Cijena ulaznice je 20 kn i može se kupiti pri ulazu u Gradsku sportsku dvoranu Velika Gorica uoči utakmice.

Pozivamo sve navijače da svojim prisustvom i glasnim bodrenjem uveličaju ovaj košarkaški događaj.

Utakmica se igra u nedjelju 24. travnja 2022. u 17:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica.