U Kupu na sve ili ništa

Košarkaši Gorice vraćaju se polako u natjecateljski ritam. Nakon pobjede protiv Zaboka pred bikovima je izuzetno važna kvalifikacijska utakmica u Kupu Krešimira Ćosića. Protivnik je ekipa Splita, a pobjednik će se plasirati na Final eight turnir.

Protekle dvije sezone Goričani su briljirali u Kupu, a kakva su očekivanja ove godine najavio je Emil Savić:

“Očekujemo čvrstu i agresivnu utakmicu od početka. Znamo da moramo ići na sve ili ništa jer je jedna utakmica i samo jedna ekipa prolazi dalje. Moramo prije svega  biti spremni na njihovu agresivnost. Doveli su još nekoliko dobrih igrača od kad smo zadnji put s njima igrali, a najveća opasnost nam prijeti od Lukovića na poziciji 3 i 4 i bit će dosta izazovno za nas čuvati ga. Također imaju opasne bekove koji su čvrsti u obrani i brzi u napadu – zaključio je Savić.

Strategu Gorice Josipu Sesaru najviše problema zadaje što se nikako ne može uspostaviti kontinuitet utakmica i treninga, a pred bikovima su tri teške utakmice u nizu. Split u Kupu te Zadar i Cibona u prvenstvu:

“Dolazi nam Split s kojim smo ove godine već odigrali jednu utakmicu. Osjetili smo njihovu kvalitetu, međutim od tada su doveli tri nova igarača. Dva na visokim pozicijama i jednog na bekovskim. Marić, Luković, Mesiček su redom kvalitetni igrači. Tu ćemo u radnom dijelu morati odigrati s puno pažnje i s puno odgovornosti  u defanzivnom skoku.

Oni u tom dijelu rade puno problema i ekipama u ABA 1 ligi. Mi ćemo pokušati igrati svoju igru i nametnuti svoj ritam pa ćemo vidjeti kud će nas to odvesti.

Imali smo nekoliko igrača van stroja, što zbog Covida što zbog nekih ozljeda. Momci se polako dižu, odigrali smo utakmicu protiv Zaboka što nam je svakako dobro došlo u pripremi ove utakmice. Momci su malo proventilirali pluća, no sigurno još uvijek nisu na najvišem nivou. Najveći je problem sada uskladiti intenzitet treninga među igračima koji su rekonvalescenti i oni koji su odradili mini ciklus priprema. Tu smo gdje jesmo, ne treba se žaliti, glavno je da sve to krene, da smo počeli igrati i da više ne bude prekida.”

Gorica je također pojačala svoje redove. Stigao je trenutno 1. strijelac lige Ante Krapić. 

“Krapić je iskusan igrač. Čovjek koji već dugi niz godina igra na visokom nivou. Ove godine je pokazao da je sjajan strijelac, u biti on je vodeći strijelac lige u ovom prvom dijelu. Sa svojim iskustvom će nam puno pomoći kao i sa svojim prepoznavanjem igre. Trebat će i njemu određeno vrijeme da se uklopi, međutim momčad ga je dobro prihvatila. Na žalost, malo ga je poremetila ozljeda nosa, no iskreirali smo mu specijalnu masku i sve će nadam se biti dobro” – obrazložio je Sesar.

Utakmica je na rasporedu u utorak 15. prosinca s početkom u 17 sati, a prijenos je omogućen na našem youtube kanalu.