U KK Gorica stiže i Dino Cinac

Nastavljamo s pojačanjima za novu sezonu! Na dvije godine vjernosti potpisao je i Dino Cinac.

Ovaj 201 cm visoki krilni igrač iskoristiv je na više pozicija, a ima i ABA ligaško iskustvo koje je stekao igrajući za Krku Novo Mesto.

Prošlu sezonu proveo je u rumunjskoj Craiovi bilježeći 8.8 poena i 4.5 skoka po utakmici i zasigurno će se odlično uklopiti u Sesarov sustav.

Cinac je zadovoljan što se vraća u hrvatsku košarku i nada se uspješnoj sezoni: „Hvala Gorici i treneru Sesaru na ukazanom povjerenju. Sretan sam što sam napokon dobio priliku da spojim košarku i obitelj na jednom mjestu, te se nadam uspješnoj suradnji i još uspješnijoj sezoni” – izjavio je Dino nakon pristupanja klubu.

 

Nakon odlaska nekolicine igrača (Ivan i Hrvoje Majcunić, Ljubičić i Mazalin) trener Josip Sesar imat će priliku s novim pojačanjima složiti igru na razini iz prošle sezone: „Cinac je iskusan igrač koji može pokrivati više pozicija što nam daje određenu širinu u igri. Kod nas dolazi u najboljim godinama i vjerujem da će podići nivo igre čitave momčadi” riječi su trenera Gorice.

Sportski direktor Ljubo Prgomet svakodnevno slaže mozaik nove momčadi:Drago mi je što smo uspjeli dovesti takvog igrača poput Dine Cinca koji nam daje puno opcija u napadu i obrani te vjerujem kako će svojim iskustvom i kvalitetom unaprijediti našu igru. Dino je i u prošloj sezoni bio u pregovorima s nama ali na žalost tada nije došlo do suradnje. Iskreno se nadam kako će u naredne dvije sezone pokazati o koliko kvalitetnom košarkasu je riječ” – izrazio je zadovoljstvo novom akvizicijom sportski direktor Goričana.