U četvrtak protiv MZT-a

Košarkaši Gorice odigrali jučer su svoju najzreliju utakmicu u dosadašnjem tijeku ABA2 lige i uvjerljivo pobijedili domaćina ovog balona – ekipu Zlatibora. Do pobjede su ih vodili raspoloženi Majcunić i Kalajžić, a sve je u završnici potvrdio Ljubičić s dva brutalna zakucavanja.

Odlično je funkcionirala i obrana koja je protivnika tjerala na lošu selekciju šuta tako da je trener Josip Sesar iskazao zadovoljstvo nakon utakmice, ali i žal što je propušten prvi balon na Zlatiboru: “

“Iskreno mi je žao što nismo mogli doći na prvi turnir ovdje na Zlatibor i to nam nedostaje u ukupnom poretku. Što je tu je, moramo gledati prema naprijed. Znali smo da domaćinu nedostaje nekoliko igrača i znali smo da smo kvalitetniji. Dobro smo se pripremili, ali smo imali neku psihološku blokadu u prvom poluvremenu. Cijelo vrijeme smo igrali ‘koš za koš’, iako smo imali nekoliko prilika otići na veću razliku, ali nismo uspjeli. Dogovorili smo se da ih u drugom poluvremenu pokušamo ritmom i svojom agresivnom obranom izmoriti, što smo i napravili. Pokazuje to njihova samo 23 poena u nastavku. Čestitam svojim igračima” zaključio je trener Sesar.

Pred Bikovima je dan odmora, a sutra ih čeka možda i ključna utakmica za uloviti doigravanje protiv skopskog MZT-a.

 “MZT je momčad sastavljena kao jedan od favorita ovog natjecanja. Imaju par makedonskih reprezentativaca, a imaju i nekoliko odličnih stranaca. Igra im je naslonjena na centra Bojića koji je nezgodan, k tome i  ljevoruk. Dosta je sposoban u rješavanjima situacija jedan na jedan pod obručem. Međutim, mi ćemo se dobro pripremiti, imamo danas završni trening i napravit ćemo scouting najbolje što možemo. Vidjet ćemo na utakmici što nas čeka, uz malo sreće i dobar dan mislim da imamo neke svoje šanse” – najavio je Sesar sutrašnji dvoboj.

Mate Kalajžić protiv Zlatibora istaknuo se odličnom igrom kako u napadu tako i u obrani. Povukao je ekipu početkom 2. poluvremena kada je Gorica izgradila prednost i dobila na samopouzdanju.

I Kalajžić smatra da Bikovi sutra imaju svoje šanse: “MZT Skopje je jako dobra i prilično  iskusna ekipa. Iako imaju dvije pobjede više od nas  još postoji mogućnost da se i oni zatvore u krug s nama na kraju. Kao i uvijek idemo dati sve od sebe i pokušati doći do važne pobjede. Došli smo pokazati na ovaj zadnji turnir da naše mjesto na tablici nije realno”  – mišljenja je Kalajžić.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak 25. ožujka s početkom u 13 sati, a prijenos je na Arenasportu.