Turić: U novoj godini bit ćemo puno konkretniji i konkurentniji

Iza nas je košarkaška 2022. godina. Prvi dio je bio prilično uspješan, Bikovi su u četvrt finalu doigravanja izbacili Cedevitu Junior, a zatim pali od budućeg prvaka Cibone u dvije vrlo neizvjesne utakmice.

Na žalost, tada su nas napustili neki od dugogodišnjih nositelja igre poput Borne Kapuste i Marka Bakovića ili povremenih reprezentativaca poput Mate Kalajžića. Nova sezona 2022./2023. počela je uvjerljivom pobjedom protiv Zaboka, a zatim je uslijedio neugodan niz poraza. Manjak samopouzdanja utjecao je na poraze u neizvjesnim završnicama i zabilježena je samo još jedna pobjeda u HT premijer ligi protiv Dinama. Sa samo dvije pobjede jasno je da Goričani drže fenjer tablice i da ih čeka mukotrpan trud kako bi uoči Lige za opstanak dohvatili što bolju poziciju. Kroz Ligu za opstanak moguće je ponovo ući i u doigravanje prvenstva Hrvatske, ali u ovoj tranzicijskoj sezoni ipak je prioritet opstanak.

Trener Braslav Turić preuzeo je momčad tijekom sezone od Vladimira Krstića, podigao nivo igre, a sada je na redu da se podigne i bodovni saldo. Bikovi svakodnevno marljivo treniraju, a trener nam je najavio nastavak sezone:

Prvi dio sezone je bio jako loš i zadnji smo na tablicama obje lige u kojima nastupamo. Dosta utakmica smo izgubili u samim završnicama. Nadam se da je tome došao kraj i da ćemo u novoj godini biti puno bolji, konkretniji i konkurentniji. U nedavnom prijelaznom roku smo kao pojačanje doveli jednog iskusnog igrača, Juru Gunjinu, koji može igrati na pozicijama tri i četiri i nadam se da će nam pomoći u podizanju kvalitete naše igre. U ovoj pauzi smo dobro trenirali i očekujemo u nadolazećim utakmicama da ćemo to i prezentirati” – najavio je Turić.

Prvu priliku za nove bodove naši će košarkaši imati već u subotu protiv sinjskog Alkara. U prvom dijelu sezone Sinjani su odnijeli bodove u susretu koji se igrao na jedan posjed, a sada je prilika za revanš. Uljarević, Cinac, Mašić, Jelenković, Batur, Majić, Nakić Vojnović, Gunjina i ostali mladići imaju preveliku kvalitetu da nas ne bi izvukli iz ove teške situacije.

Utakmica je na rasporedu u subotu 7. siječnja s početkom u 18 sati i pozivamo sve ljubitelje košarke da nas podrže u možda ključnoj utakmici sezone.