Sesar: sve je u dobroj pripremi

Goričani su se danima mukotrpno pripremali za ovu utakmicu i na najbolji mogući način iskoristili pauzu uzrokovanu reprezentativnim obavezama. Poslije slabe 1. četvrtine igrači su počeli sprovoditi trenerove zamisli. Do kraja 3. četvrtine rezultat je došao u ravnotežu, a ovaj puta Goričani su ostali postojani do samog kraja i zasluženo slavili. Sada je svima jasno da dvije prošlogodišnje pobjede nad Cibonom nisu bile slučajne.

Josip Sesar, trener Gorice: “Ušli smo u utakmicu s previše respekta jer smo ove sezone već dvije utakmice izgubili od Cibone. Imali smo puno pogrešaka u tom nekom ‘radnom’ dijelu, međutim, kad smo u drugom poluvremenu ušli u ritam izgledali smo puno bolje. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i čestitam svojim momcima na pobjedi. Mislim da  imamo dobru šutersku ekipu i samo je pitanje kad ćemo ispoštovati igru, kad god to napravimo dođemo do laganih poena. Mislim da je ovo putokaz momcima kako moramo raditi ove sezone.”

Ivan Majcunić, igrač Gorice: “Velika pobjeda za nas. Nismo najbolje krenuli, ali igrali smo svoju igru i polako smo se vraćali. Kad smo stisnuli redove i pogodili neke šuteve zasluženo smo pobijedili.”

Ivan Velić, trener Cibone: “Očekivali smo tešku utakmicu. Nakon svega što smo radili nismo imali svježinu, dijelom to mogu pripisati i ovome što smo radili zadnja dva tjedna, svakako očekujem bolje igre u budućem periodu. Poraz se nije trebao dogoditi, ali događa se. Neki se igrači moraju zapitati o svom fizičkom stanju, pa tek onda o igranju na nekom nivou, no to ćemo sve riješiti narednih nekoliko dana kroz analizu utakmice, razgovor i trening.”

KOMPLETNA STATISTIKA