PRVA POBJEDA

U prvoj domaćoj utakmici ove sezone ostvarili smo pobjedu. Na otvaranju druge prvoligaške sezone u Velikoj Gorici je gostovala momčad Škrljeva, koja je naš grad napustila porazom 85:79 čime je Josip Sesar upisao prvu službenu pobjedu kao trener našega kluba.
Utakmicu njegovi igrači nisu otvorili na željeni način, jer nakon pet minuta igre gosti su imali ogromnih šesnaest poena viška (2:18). Dvije uzastopne trice Dominika Herendića pokrenule se seriju od 10:0 koja je nagnala gostujućeg trenera Aramisa Naglića na minutu odmora. Do kraja prve četvrtine gosti su uspjeli zadržati šest poena viška, koji su se do kraja utakmice u potpunosti istopili. Prilikom odlaska na zaostajali smo samo dva poena (36:38).
Otvaranje nastavka je bilo identično početku utakmice, jer su gosti serijom 10:2 ponovno stekli dvoznamenkastu prednost (38:48). Međutim, tada se naš trener odlučio na igru bez klasičnog centra što se u konačnici pokazalo odličnim potezom. Igra s pet malih igrača donijela je brži protok lopte, a uz to nam se i otvorio šut za tri poena. U nastavku utakmice tako smo pogodili osam trica (Skokna, Prgomet, Herendić, Zrnić, Papac, Mašić 3) iz dvanaest pokušaja, dok je pod košem stvari u svoje ruke preuzeo Marin Zrnić koji nas je u 28. minuti po prvi puta doveo u vodstvo. Imalo je nakon toga Škrljevo samo još jednom samo nakratko minimalno vodstvo, da bi u ostatku utakmice stizali našu prednost koja je najviše iznosila osam koševa nakon trice kapetana Ivana Papca (74:66).
-Teška utakmica, mislim da nismo ušli na pravi način u nju. Od prevelike želje momci su malo i izgorili, jer ono što smo dogovarali sve je bilo krivo. Međutim, nakon što smo poveli od tog trenutka utakmica više nije došla u pitanje, jer smo sve dobro kontrolirali- rekao je nakon utakmice trener Josip Sesar.

A-1 LIGA, 2. KOLO
KK GORICA – KK ŠKRLJEVO 85:79 (19:25, 17:13, 22:18, 27:23)
KK GORICA: Gazić, Kapusta 7, Šutalo, Petrović 11, Mašić 18, Konjević, Zrnić 14, Papac 9, Demo, Herendić 11, Prgomet 9, Skokna 6. TRENER: Josip Sesar
KK ŠKRLJEVO: Surina, Kus 17, Rogić 22, Bilalović, Juričić 3, Perković 13, Modić 2, Radunić 10, Velčić, Ceranja, Stipčić 12, Prostran. TRENER: Aramis Naglić