Prijateljska utakmica Cibona – Gorica

Košarkaši Cibone i Gorice u sklopu priprema odigrat će u petak 27. kolovoza trening utakmicu

Košarkaši Gorice marljivo se pripremaju za predstojeću sezonu HT Premijer lige. Trener Josip Sesar i njegov stručni tip pokušat će ukomponirati novopridošle igrače (Majić, Cvitković, Cinac) sa starosjediocima (Mašić, Kapusta, Baković, Uljarević, Kalajžić; Savić) i dojučerašnjim juniorima (Ivanetić, Miloloža, Sokol).

 

Najbolji pokazatelj kako teku pripreme su prijateljske utakmice, a Bikovi su ih dogovorili nekoliko. Prva na redu je u petak 27. kolovoza protiv Cibone. Zagrebački Vukovi također su obnovili roster pa će i njima ovo biti dobar test.

Borna Kapusta prošle je sezone bio najbolji asistent HT Premijer lige. I ove će godine voditi glavnu riječ u razigravanju goričkih Bikova kao produžena ruka trenera Sesara na terenu, a ujedno je najavio i ovu utakmicu: »Cibona je složila vrlo mladu i potetntnu momčad što zanači da ćemo na parketu morati adekvatno odgovoriti kako fizički tako i energetski.Što se nas tiče dobro smo odradili prvi dio priprema. Došlo je nekoliko novih igrača i sigurno će nam trebati par utakmica da se uigramo i da se sve to dobro posloži. Vjerujem da će biti dobra i zanimljiva utakmica koja će koristiti objema momčadima« – zaključio je Kapusta na kraju.

Cibona je domaćin ovog susreta tako da se igra u KC Dražen Petrović, a početak je zakazan u 18 sati.