Pretkadeti izgubili košem u zadnjoj sekundi

KK Gorica – KK Ogulin 64:65

U derbiju 9. kola 5. predkadetske lige sastale su se dvije prvoplasirane ekipe  Ogulina i Gorice.

Mladi Goričani ulaze uspavano u utakmicu i nakon prve četvrtine sve sluti na potop. Ogulin vodi 7:24.

Međutim, druga četvrtina je sušta suprotnost prvoj. Ninić bez promašaja ubacuje trice kao na tekućoj traci, a Tomić svojim prodorima trpa koš gostiju i domaćini dobivaju ovu dionicu s nestvarnih 28:4 pa  je ukupno 35:28 za Goricu.

U nastavku utakmice priključuju se Babić i Pereković pa Gorica u jednom trenutku odlazi na +17.

U zadnjoj četvrtini još uvijek je +14 pa se čini da je sve pod kontrolom. Međutim, umor petorke koja je iznijela preokret  stiže na naplatu. Ogulinci brzim kontrama kažnjavaju sporo vraćanje u obranu i 2 minute prije kraja gosti su opet u vodstvu. Na semaforu je 58:61.

Tada se budi Mudrinić koji s dvije trice vraća domaćine u prednost 64:63. Gorica ima i zadnji napad na dvadestak sekundi prije kraja, ali suviše rano šutiraju pa je Ogulin ponovo u kontri.  Babić i Pereković na vrijeme zatvaraju reket pa se očajnički šut Ogulinaca odbija od obruča, ali najraspoloženiji igrač danas, Bikić, hvata odbijanac i pogađa sa zvukom sirene za pobjedu gostiju.

Nevjerojatno, ali obje ekipe su prokockale vodstvo od 17 poena i rasplet se morao odigrati u ovako neizvjesnoj završnici.

 

Gorica: Ninić 23 (5 trica!), Tomić 14, Mudrinić 10, Babić 8, Pereković 7, Baričić 2, Grmača, Vitez, Stipić, Žigrović

Ogulin: Bikić 27, Hudorović 13, Lovrić 10, Vidaković 7, Hasan 4, Marjanović 3, Bokulić 1, Magdić, Mrvoš