Počinje Playoff – Gorica  na Cedevitu junior

U srijedu se igra prva četvrtfifinalna utakmica doigravanja između Cedevite junior i Gorice. U polufinale će proći ekipa koja prva ostvari dvije pobjede.

Nakon duge i iscrpljujuće sezone došlo je vrijeme najvećih uzbuđenja u domaćem prvenstvu – doigravanje za prvaka Hrvatske. Gorica je regularni dio prvenstva završila u TOP 5 s omjerom 13-9. Zatim je u Ligi za prvaka zadržala svoju poziciju i s omjerom 17-15 zaključila još jednu iznimno uspješnu sezonu. Preostalo je još kroz doigravanje uključiti se u borbu za trofej prvaka. Prva stepenica u tom nastojanju bit će Cedevita junior, ekipa koju je Gorica svladala u oba susreta Lige za prvaka, ali u seriji na dvije pobjede Vitamini će imati prednost domaćeg terena u eventualnoj trećoj utakmici.

Ekipa kojom rukovodi hrvatski izbornik Damir Mulaomerović završila je sezonu na 4. mjestu i u svojim redovima ima nekoliko reprezentativaca i jedan od najboljih rostera u ligi.

Gorica je u završnici prvenstva podigla formu i vezala 3 pobjede od kojih je svakako najveća ona na gostovanju u Zadru, a koja se nadovezala na pobjede nad Cedevitom i Zabokom.

Ante Mašić jedan je dio bogate karijere proveo u Cedeviti, a od 2015. godine brani boje Gorice. Naš je najiskusniji igrač i igrač s najdužim stažem u redovima Bikova, a sada se nada još jednoj kvalitetnoj seriji u Playoffu: „U srijedu nas čeka prva utakmica doigravanja. Cedevita se jako digla u formi taman pred doigravanje. Bit će to teška utakmica kao što su biles ve četiri utakmice kroz sezonu između naše dvije ekipe. Sve su se rješavale u zadnjim minutama, a mi smo se ipak pokazali malo uspješniji i pobijedili u njih tri. Cedevita je ipak favorit ovu prvu utakmicu jer igraju na svom terenu. Mi ćemo dati sve od sebe i nadam se da ćemo izvući pozitivan rezultat i ponoviti prošlu sezonu kada smo dosegnuli polufinale doigravanja” – optimističan je Maške.

Mladen Starčević po prvi put će voditi Goricu u Playoffu, a do sada je pokazao da ima dobar recept za utakmice s Cedevitom: „Došli smo do trećeg dijela natjecanja u HT Premijer ligi, a to je Playoff. Mi krećemo s pozicije 5 i idemo na Cedevitu junior koja je na poziciji 4. To je moćna ekipa koja je u prvom dijelu prvenstva bila hit i koja ima identičan broj pobjeda i poraza s tri prvoplasirane ekipe: Cibonom, Splitom i Zadrom. Kasnije u Ligi šestice su malo pali u formi, ali u zadnje dvije utakmice opet su pružili vrhunske partije. Dobili su Cibonu i Zadra što znači da su podigli formu i riješili probleme s ozlijeđenim igračima od kojih neki igraju na dvije fronte kao što su Kučić i Serdarušić jer oni igraju i za Mladost. Vratio im se prvi centar i reprezentativac Bundović, imaju Filipovića koji je startni play hrvatske reprezentacije što ima posebnu težinu, a sada imaju i Vučića koji je odličan na pozicijama 3 i 4. Njihova vanjska linija je slična našoj i po kvaliteti i po godinama starostitako da očekujemo kvalitetnu utakmicu, nadmetanje Filipovića s Kapustom, Uljarevića sa Šabićem, Batura s Vučićem, a posebno očekujem puno od našeg Kalajžića koji diže formu i igra jako dobro. On će biti zadužen za posebne zadatke jer on to voli i može.

Mate je igrač koji daje maksimalnu energiju, a zadnjih par utakmica je odigrao fenomenalno. Bit će to teška utakmica kao i prethodne u kojima smo ih dobili tri puta što čini 25% od njihovog ukupnog broja poraza, točnije njih 12, a oni su istovremeno dobili sve ekipe u ligi bar jednom. Mi također možemo reći da smo imali jako dobru sezonu koju smo završili sa 17 pobjeda i mislim da smo napravili dobar posao u ovoj godini. Idemo i mi i oni hrabro u ovaj Playoff, vidjet ćemo tko će na kraju dobiti, a nadam se ćemo to ipak biti mi”.

Utakmica se igra u srijedu 11.5. u maloj dvorani Doma sportova s početkom u 18 sati. Prijenos je na Arenasport TV.