Pobjedama udareni temelji za 2021. godinu

Pobjedama protiv Alkara i Šibenke gorički se košarkaši opraštaju od turbulentne 2020. godine.

Pobjeda protiv Šibenke izborena je teško, bez Josipa Sesara na klupi, ali je zaslužena jer igračima se ne može ništa zamjeriti zbog pada u igri zadnje 3 i pol minute. 

Utakmica je počela minutom šutnje za sve stradale u potresima i sigurno nikome nije bilo lako na terenu. Svejedno, nakon lošijeg ulaza u utakmicu, bikovi su se pribrali i sredinom treće četvrtine otišli na +19. Ta je zaliha bila dovoljna da održe prednost do kraja iako su borbeni Šibenčani par sekundi prije isteka vremena spustili razliku na -1. Pobjedu je slobodnim bacanjima osigurao Ivan Majcunić i Gorica je sada uz bok Ciboni s omjerom 10-3, a samo je Zadar ispred s jednim porazom manje.

Mate Kalajžić samokritično je prokomentirao pobjedu:

“Čestitam ekipi na pobjedi! I mi smo doživjeli taj potres, ali smo se skupili i nekako ovo odigrali. Završili smo ovu godinu s pobjedom i to je po meni jedino bitno. Počevši od mene, krenuli smo s nekim greškama koje se ne tiču košarke, uneredili smo malo momčad. Trebamo to popraviti i potrudit ćemo se da to promijenimo u budućnosti.”

Bože Radoš uspješno je odmjenio odsutnog Sesara: “Nakon potresa i svega što smo do sada doživjeli s koronavirusom na kraju smo se izvukli na mišiće. Utakmica je bila relativno mirna, imali smo preko 15 razlike i jednostavno se kasnije uvukla neka nervoza. Nismo imali rješenja za njihovu obranu i preuzimanja, oni su pogodili neke trice preko ruke i to nas je odvelo u neku nervozu. Čestitam na kraju ekipi Šibenke na borbi i mojoj ekipi što je izvukla ovu pobjedu,” poručio je za kraj Sesarov asistent.

Bila je ovo sezona puna uspjeha, ali i nevolja uzrokovanih koronom. Spomenimo se prekinutog prvenstva 2019./2020 koje je Gorica dočekala na visokom 3. mjestu ili 4 korona pauze koje su nam razbijale ritam u trenucima kada je Gorica bila 1. na tablici. Za kraj još i potresi koji su nas budili protekla tri dana, a najteže su padali rođenom Petrinjcu Lovri Mazalinu koji je u ponedjeljak na svojim plećima iznio pobjedu protiv Alkara.

Unatoč svim problemima bikovi su, dakle, smogli snage da s ove dvije pobjede udare temelj budućim uspjesima u 2021. godini.

O planovima za budućnost u 389. emisiji Sportske lige govorili su i predsjednik kluba Duško Radović, trener Josip Sesar, sportski direktor Ljubo Prgomet te još neki djelatnici kluba: SPORTSKA LIGA