Piacun startao pobjedom

2. kolo 2. pretkadetske lige: KK Hermes Analitica – KK Gorica 67:81 (19:21, 31:43, 57:59)

U nezavidnoj situaciji našli su se pretkadeti Gorice. Neki bitni igrači još nisu ozdravili, a neki koji jesu imaju samo trening ili dva iza sebe.

K tome je još jednom došlo do promjene trenera jer je trener Pavić otišao na angažman u Gruziju. Ekipu je preuzeo Nikola Piacun i sa samo jednim zajedničkim treningom preuzeo vođenje momčadi u kojoj još ne zna ni imena svim igračima.

Analitičari prvi napad otvaraju tricom Brzovića, a isti igrač bez promašaja veže nekoliko poena pa je na semaforu neugodnih 10:1 već nakon 3 uvodne minute. Uobičajenu letargiju naših mladića na početku svake utakmice prekida trener koji poziva minutu odmora.

Upute su urodile plodom jer prvo Pereković, a zatim i Ninić vežu nekoliko poena pa Gorica ubrzo izjednačava, a do kraja četvrtine prelazi u vodstvo (19:21). Nakon malog odmora u kojem su popili kavicu bude se Baričić i Mudrinić. Neumoljivo trpaju koš protivnika te se prema kraju poluvremena  prednost Gorice povećava  na petnaestak poena. Trener Piacun dosta rotira i daje priliku svim igračima s klupe, a oni mu uzvraćaju punim doprinosom i zalaganjem u igri. Međutim,  tricom Ristovskog u zadnjim trenucima 1. poluvremena domaćin smanjuje na 31:43 kao signal da će  u 2. poluvremenu krenuti na sve ili ništa.

I doista, trećom četvrtinom dominira Prgomet koji s 3 trice dovodi analitičare blizu egalu pa se na početku zadnjih 10 minuta ulazi rezultatom 57:59.

Domaćini su u žestokom naletu,  imaju momentum na svojoj strani te uskoro prelaze i u vodstvo (65:63). No, pokazat će se posljednje na utakmici.

Naime, trice Ninića i Mudrinića grade novu našu prednost, a tricu stavlja i naš najefikasniji igrač danas Baričić za konačnih 67:81.

Pred trenerom Piacunom je još puno posla, a kada se svi igrači oporave i ozdrave nadamo se da će sve kockice sjesti na svoje mjesto.

KK Hermes Analitica: Prgomet 21, Purić 12, Brzović 9, Palić 9, Tomica 7, Ristovski 5, Milić 2, Tolj 2, Salluzzo, Gluhak, Magdić

KK Gorica: Baričić 22, Mudrinić 18, Ninić 16, Pereković 15, Matić 4, Tomić 2, Buzov 2, Dragojević 2, Vukadin, Stipić, Žigrović, Benedetti