OD EGAL UTAKMICE DO PORAZA

U jučerašnjem susretu protiv Splita u kojem smo puno toga mogli riješiti glede nastavka lige ponovno smo odigrali lošu utakmicu, pogotovo u prvoj i četvrtoj četvrtini što je momčad trenera Ivice Burića iskoristila za pobjedu 87:75. Utakmica je otvorena nervozno s jedne i druge strane, a epilog svega nakon tri i pol minute bila su tek četiri postignuta koša od strane naše momčadi. Tricom Tešije, te koš-faulom Mustapića Split je prvih deset minuta u svoju korist riješio rezultatom 26:20.
Početkom druge četvrtine gosti su imali plus osam (20:28), nakon čega je uslijedila serija naših igrača 16:4 kojom smo stekli vodstvo od 36:32. No, nekoliko nepromišljenih poteza u posljednjoj minuti koštalo nas je pet uzastopno primljenih koševa, pa smo na odmor otišli s minimalnim zaostatkom 36:37.
Treća dionica igre donijela je konstantne izmjenje u vodstvo, a posebno nadahnutom u tom periodu igre bio je Karlo Lebo s osam poena. Dobra igra donijela nam je i najveću prednost od šest poena (59:53). Nažalost s tim ritmom nismo nasatvili u posljednjih deset minuta u kojima su nas gosti u potpunosti nadigrali. Serijom 1:13 gosti su šest minuta prije kraja stekli devet poena viška (62:71), a tako visoku prednost više nisu ispustili.
–Inače ne kritiziram svoje igrače, no ovo je već druga domaća utakmica u kojoj nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili, jer nismo bili dovoljno koncentrirani. Mi imamo takav profil igrača da vani igramo bolje nego doma, iz tog razloga što smo tamo više koncentriraniji. To moramo mijenjati i naučiti se nositi s time i u domaćim utakmicama, jer druga četvrtina jučerašnje utakmice je pokazatelj toga, dok smo u prvoj i posljednjoj pali i gostima darivali pobjedu- kritičan je bio trener Zvonimir Kovačević.

A-1 LIGA, 20. KOLO
KK GORICA – KK SPLIT 75:87 (20:26, 16:11, 25:21, 14:29)
KK SPLIT: Gazić, Majcunić 7, Ušić 2, Krasić 4, Joksimović, Kuga, Zubac 19, Lebo 15, Herendić 12, Rogić 16. TRENER: Zvonimir Kovačević
KK SPLIT: Glavinić 19, Kotrulja, Mustapić 19, Markulin 10, Filipović 12, Đugum 8, Dijan 5, Matić 2, Tešija 12, Dominović, Jukić, Kujundžić. TRENER: Ivica Burić