NA KVARNERSKOJ PREMIJERI

Nova košarkaška sezona samo što nam nije pokucala na vrata. 25. izdanje kreće sutra, a to znači i novu obavezu i za naše košarkaše koji ulaze u drugu prvoligašku sezonu u koju će ih povesti novi trener, Josip Sesar koji je ovog ljeta složio sasvim novu momčad. Ivanu Gaziću, Dominiku Herendiću i Marku Petroviću priključeni su Ivan Papac, Ante Mašić, Ljubo Prgomet, Davor Konjević, Bruno Skokna, Borna Kapusta, Marin Zrnić, Lovro Demo, Dorian Jelenek, Kristijan Šutalo, Ante Smolić i perspektivni junior, Gabrijel Divić. -Manje više sam zadovoljan odrađenim poslom. Kroz cijeli pripremni period smo se kompletirali, a posljednji u nizu pridošlih igrača priključili su nam se Ljubo Prgomet i Ante Mašić. Dobro smo radili, a one loše trenutke koje smo imali tijekom utakmica sada treba svesti na minimum. Mi smo radna momčad koja će izgarati u obrani- kaže trener Josip Sesar.
U prvom kolu njegove izabranike očekuje veliko iskušenje kod jednog od favorita prvog dijela A-1 lige, Kvarnera 2010. -Oni su uz Zagreb prvi favorita prvenstva. Neće nam biti lagano, no mi idemo odigrati hrabru utakmicu pa što bude- o sutrašnjem gostovanju će trener.
Dodatno samopouzdanje njegovi su igrači dobili pobjedama na turnirima u Mostaru i Zaprešiću, gdje su pobjeđivali i prvoligaške momčadi. -Odlaskom u Mostar dečki su se dodatno povezali. Te pobjede treba zaboraviti, jer su to ipak bile samo pripremne utakmice, a u njima rezultat nije u prvom planu. Sada kreće ono pravo, borba za bodove i pobjede koje donose ostanak u ligi- nastavio je Sesar najavivši kako se nada pozitivnom ishodu cijele ove priče. -Mi idemo iz utakmice u utakmicu, tako da ne razmišljamo o ciljevima; trenirat ćemo i radit kao i do sada, a poslije ćemo vidjeti kuda će nas to odvesti- za kraj će.
Momčad na prvo ovogodišnje gostovanje kreće sutra u 14 sati, a utakmica u SD “Dinka Lukarića” na Kozali, počinje u 18 sati.