Luka Tomas pojačao redove Gorice

Ovaj 197cm visoki polivalentni igrač koji pokriva pozicije beka i niskog krila finalizirao je ugovor i pojačao naše redove

Luka Tomas novi je igrač KK Gorica. Regularni dio sezone proveo je u zadarskoj Puntamici gdje je ove sezone bilježio 10 poena i 3 skoka po susretu.

Luka je najmlađi član poznate košarkaške obitelji Tomas, a karijeru je započeo u križevačkom Radniku. Potom je jedno vrijeme igrao za juniore Cedevite da bi zatim potpisao za Zadar. Jedno vrijeme proveo je na posudbi u Zagrebu, a najveći dio seniorskog staža proveo je u Zaboku. Početkom sezone pristupio je Sonik Puntamici i sa samo 22 godine prošao je zapravo puno toga. Stoga nema sumnje da će biti veliko pojačanje za Bikove u predstojećoj Ligi za prvaka.

Luka Tomas najavio je visoke ambicije kluba u Ligi za prvaka: »Moja želja je da igramo što lijepše i brže kako bi takva igra privukla publiku u dvoranu, te da pokušamo izboriti što više pobjeda. Atmosfera u ekipi je odlična, sjajno su me prihvatili, dobro radimo i treniramo te smatram da zajedničkom igrom možemo daleko dogurati.»

Priliku da pokaže što zna Luka će imati već 18. ožujka na otvorenju Lige za prvaka protiv Cibone.