I DOGODINE MEĐU PRVOLIGAŠIMA

Pobjedom koja nam je donijela ostanak u ligi završili smo prvu sezonu u prvoligaškom društvu. U posljednjem kolu u kojem nam je trebala pobjeda za ostvarenje toga cilja bili smo uspješniji od košarkaša Ribola Kaštela koje smo porazili s 87:79, poslavši u dodatne kvalifikacije bivšeg prvaka Europe, Split.
Osjetila se u našim redovima nervoza i pritisak zbog važnosti utakmice, dok su gosti koji su još ranije osigurali ostanak mogli igrati rasterećeno. Iako smo nakon pet minuta imgre vodili s 18:13, gosti koje je služio šut za tri poena ubrzo su prekrenuli rezultat na svoju stranu, te su su nakon prve dionice imali pet poena viška (24:29). U početnim minuta druge četvrtine imali su košarkaši Ribole i najvećih plus sedam (26:33), nakon čega smo povezali nekoliko laganih poena i prešli u minimalno vodstvo koje smo zadržali do odlaska na odmor (44:43).
Gosti su nam prijetili sve do 25. minute, kada nam mladi Ivan Majcunić s pet uzastopnih poena donosi vodstvo od 56:51, da bi isti igrač nešto kasnije tricom povisio i na plus osam (64:56). Preko raspoloženih Davida Ušića i Marka Petrovića na početku psoljednje četvrtine smo stekli i najvećih plus jedanaest. Stečeno vodstvo nismo ispuštali do kraja utakmice, a pljesak zadovoljnih gledatelja bio je nagrada za povijesnu prvoligašku sezonu, u kojoj smo ostvarili zacrtani cilj- ostanak u odabranom društvu. –Mislim da bi stvarno bilo nepravedno kada pogledamo cijelu sezonu da nismo uspjeli u našem cilju. Kad se sve zbroji i oduzme ovo je veliki uspjeh. Čestitka svima koji su zaslužni za ovo, pogotovo mojim momcima i Upravi- rekao je vidno zadovoljni trener, Zvonimir Kovačević.

A-1 LIGA ZA OSTANAK 10. KOLO
KK GORICA – KK RIBOLA KAŠTELA 87:79 (24:29, 20:14, 22:19, 21:17)
KK GORICA: Gazić, Majcunić 10, Ušić 23, Petrović 20, Joksimović, Kuga, Lebo, Herendić 13, Rogić 13, Lončar 6, Pešut 2. TRENER: Zvonimir Kovačević
KK RIBOLA KAŠTELA: Klarica 2, Rašetina 8, Biočić, Blažević, Ćubela 21, Došen 11, Šipić 11, Rosso, Oršulić 12, Jukić 14. TRENER: Stipe Bralić