Gorica zasjela na vrh tablice

S(p)retnom pobjedom Goričana jučer u Sinju bikovi su privremeno zasjeli na vrh HT Premijerligaške ljestvice. Privremeno jer Zadrani imaju utakmicu manje, ali svejedno vrijedi zabilježiti ovaj poduhvat.

Utakmica nije bila za pamćenje, ali sigurno ćemo pamtiti njezin završetak i tricu Batura za pobjedu sa zvukom sirene. Nešto slično kao što je Uljarević učinio protiv Zadra.

Goričani su se mučili cijelo 1. poluvrijeme u kojem su postigli samo 24 poena, ali su u nastavku ipak bili nešto bolji. Taman da uz potrebnu dozu sreće uzmu vrijedne bodove na gostovanju u Sinju.

“Čestitam svojim momcima na ovoj pobjedi! Ponekad stvarno treba imati sreće da se pobjedi! Pokazalo se po tko zna koji put da je gostovanje u Sinju stvarno teško i na kraju  možemo biti zadovoljni  jer nosimo dva boda doma. Okrećemo se daljnjim utakmicama,” istaknuo je Ivan Batur koji je osim clutch trice ubilježio 11 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

“U prvom poluvremenu sve što smo promašili na kraju nam se vratilo, najsretnije ili najspretnije. Drago mi je što smo pobijedili, jer ekipa Alkara je neugodna i skoro cijelo vrijeme je bila u vodstvu. Bila je ovo zanimljiva, natjecateljska utakmica. Skupili smo se drugo poluvrijeme, dali smo sve od sebe i vratilo nam se” – nadovezao se pomoćni trener Bože Radoš koji je vezao svoju treću uzastopnu pobjedu dok mijenja Josipa Sesara, glavnog stratega bikova.

Pred bikovima je sada tjedan dana priprema za utakmicu protiv VROS-a koja je na rasporedu u nedjelju 17. siječnja. Pobjedom bi se potvrdile ove dvije gostujuće pobjede u Sinju i Šibeniku pa nema sumnje da će se Goričani maksimalno pripremiti.

Pobjednička trica Batura: VIDEO