Gorica uvjerljiva protiv Bosca

Košarkaši Gorice sa stilom su došli do prve pobjede u HT Premijer ligi dok je Bosco i drugim uvjerljivim porazom u dva kola na začelju prvenstvene ljestvice.

KK Gorica 32 20 20 26 98
KK Bosco 9 23 13 23 68

Dvoboj novih HT Premijer ligaša, točnije povratnika u najviši rang, Gorice i Bosca, uvjerljivo je pripao domaćinima.  Gorica je uraganskim početkom nametnula svoj ritam i povećavala svoju prednost koja je u jednom trenutku dosezala +35.

Pitanje pobjednika u ovoj utakmici riješeno je već nakon prve četvrtine. Gorica je silovito krenula i već su nakon nešto više od 30 sekundi igre bili na 5:0, a nakon tri i pol minute igre na semaforu je svjetlilo 17:4. Do kraja četvrtine razlika je narasla na ogromnih 32:9.

Početkom druge četvrtine Karlo Mikšić povisuje na 34:9, a tada je i Bosco odigrao nešto i tricama Jure Gunjine i Petra Ogrizovića smanjuju na 34:15. Sredinom četvrtine došli su i do minus 14, ali bliže nisu mogli. Domaćini su odgovorili serijom 7:0 i opet pobjegli na iznad 20 razlike. Gorica je na odmor otišla sigurnim vodstvom 52:32 što je značilo da su gosti uspjeli dobiti drugu četvrtinu.

Drugo poluvrijeme otvoreno je tricama, kod domaćih je bio precizan Borna Kapusta, a za goste je zabio Ivan Perković. Gorica je održavala dvadesetak poena prednosti sve do tri i pol minute do kraja perioda kada opet ubacuju u brzinu više i odlaze na 27 poena prednosti.

Opuštanja kod momaka trenera Josipa Sesara nije bilo ni u posljednjoj četvrtini unatoč ogromnoj razlici. Na nešto više od dvije minute do kraja Gorica je došla i do najviše prednosti na utakmici 93:58 poslije trice najboljeg strijelca utakmice Ljube Prgometa. Na kraju je završilo s okruglih 30 poena razike.

Prgomet je predvodio Goricu s 22 poena, 16 je ubacio Marko Baković, a po 15 Marin Zrnić i Karlo Mikšić. Odličan je bio i Ivan Majcunić s 11 poena, čak 7 osvojenih lopti i 5 asistencija, a valja istaknuti i Bornu Kapustu koji je ubacio svega 5 poena, ali ispucao je svega tri lopte, ali zato je asistirao čak 10 puta. Kod gostiju bolji od ostalih Ogrizović s 13 poena, 6 skokova, 5 asistencija i 4 osvojene lopte, Stjepan Tešijazabio je 12 uz  5 skokova i dvije asistencije.

 

VIDEO cijele utakmice: https://youtu.be/zi7–udKbIQ