Gorica izdominirala Cibonu usred Zagreba!

KK Cibona

77 : 83
22-15;  9-26;  28-27;  18-15
2019-03-11 18:00 

Arena: Kosarkaski centar Drazen Petrovic
Attendance: 1000
Referees: Alfred Jovović, Martin Vulić, Jelena Tomić
Commissioner: Darko Kotaranin

KK Gorica

 

Veličanstvena pobjeda Gorice nad Cibonom usred Zagreba.

U pravom trenutku su igrači Josipa Sesara odigrali najzreliju utakmicu otkad borave u HT Premijer ligi.

Cibona je bolje otvorila i nametnula svoj ritam, a Goričani su se tijekom prve četvrtine privikavali na sudački kriterij i hvatali konce da ne upadnu u rezultatski ponor. No, onda kreće Gorički uragan. Rapsodija kolektivne i kombinatorne igre nadopunjena ukradenim loptama i brzim kontrama. Gorica 2. četvrtinu dobiva 26:9 i preuzima kontrolu nad utakmicom.

Slično je bilo i u  nastavku. U obrani nije bilo ispadanja, a u napadu nije bilo nerezonskih šuteva i soliranja. Lopta je kružila i uvijek se tražio igrač u najboljoj poziciji za šut. Spuštanje  na Bakovića, Mazalina i Papca nadopunjavalo se dalekometnom artiljerijom Majcunića, Mašića, Kapuste i Vučića. U par navrata Sesar poziva akciju za Alley oop na Bakovića i svaki put mu prolazi uz ovacije s tribina. Mikšić krade lopte i finišira brze kontre zakucavanjima. Gorica dominira terenom i tek pri kraju utakmice Cibona se zonom rezultatski približava. Nakon isključenja Bakovića i Kapuste, Cibona dolazi na -2. Sesar zove minutu odmora da smiri igrače i Gorica suvereno privodi utakmicu kraju.

Činjenica da je najbolji strijelac Gorice  postigao 13 poena najbolje govori da je danas pobjedio kolektiv pa ovaj puta nećemo o strijelcima. Koga baš zanima neka pogleda OVDJE

Ivan Velić, trener Cibone:

”Bili smo prazni, nismo imali ni energije ni koncentracije a to se vidjelo i po skok igri i po broju izgubljenih lopti. Darivali smo protivnika i oni su to kao rasterećena ekipa i iskoristili. Jednostavno nismo imali snage za preokret, drugo poluvrijeme smo bili puno bolji, međutim, to nije bilo dovoljno. Valjda ćemo izdržati još ove sljedeće dvije utakmice u ovom tjednu sa Zabokom i Budućnosti pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Nisu pokazali onaj karakter koji sam očekivao, da svi igrači daju svoj maksimum, toga večeras nije bilo. Prva četvrtina je bila jako dobra, ozbiljna, a sve ostalo je bilo dosta loše ali u sportu se takve stvari događaju. Poraz koji nije strašan ali nije trebao biti.”

Josip Sesar, trener Gorice:

”Treba biti iskren i reći da mi imamo po tjedan dana da se pripremimo za svaku utakmicu, za njihove akcije, kako ćemo braniti svakog pojedinačnog igrača a Cibona je igrala i jako važnu utakmicu za plasman u ABA Ligi u subotu i sigurno da su energetski i emotivno na nižem nivou nego što su bili na utakmici protiv Krke. Drugo poluvrijeme koje je Cibona odigrala protiv Krke to dugo nisam vidio da je Cibona tako igrala na domaćem parketu. Mi smo odigrali jednu hrabru mušku utakmicu, od desete minute smo cijelo vrijeme kontrolirali ritam. Imali smo određene probleme na zoni , nismo se snašli kako treba. Malo je ušao i strah, moram priznati da sam vidio na igračima i malo straha. Nadam se da smo ovom pobjedom u playoffu no moramo ovu pobjedu potvrditi i protiv Osijeka.”

 

Kapusta – Majcunić – Baković – koš:

https://www.facebook.com/kosarkaskiklubgorica/videos/520521268354627/

 

Mazalin za Majcunića:

https://www.facebook.com/kosarkaskiklubgorica/videos/427281801344348/

 

 

Petrović za Kapustu i trica:

https://www.facebook.com/kosarkaskiklubgorica/videos/777901175919130/