Biti ili ne biti – majstorica protiv Cedevite Junior

U utorak se igra odlučujuća utakmica doigravanja između Cedevite junior i Gorice. Ulog je velik jer pobjednik ide u polufinale.

Četvrtfinalna serija između Bikova i Vitamina došla je do usijanja. Nakon što su obje ekipe ostvarile gostujuće pobjede serija se seli u zagrebački Dom sportova gdje ćemo saznati koja će momčad proći dalje. Prve dvije utakmice pružile su sve ono zbog čega je košarka jedan od najljepših sportova: borba do zadnje sekunde, neizvjesnost, atraktivnost, zakucavanja, preokreti, energija…

Nema sumnje da nas u majstorici čeka još jedan spektakl jer ekipe Mladena Starčevića i Damira Mulaomerovića dokazale su još kroz sezonu da su podjednake kvalitete i da se pobjednik neće znati do zadnje minute.

Marko Baković svoje košarkaško odrastanje proveo je u Cedeviti, a sutra će biti jedna od glavnih poluga u redovima Gorice: „Mislim da se nema više što puno pričati o dvobojima između Cedevite Junior i nas. Protivnik nam je vrlo dobro poznat i znamo što nas čeka. Na nama je da se prilagodimo i na parketu pružimo maksimum svojih mogućnosti. Majstorica je u pitanju i nema više mjesta za bilo kakve kalkulacije. Moramo ići na pobjedu jer svima nam je želja ponoviti polufinale playoffa. ” – zaključio je naš krilni centar.

Mladen Starčević: „To će nam biti sedma utakmica s njima u ovoj sezoni i tko dobije ide dalje u polufinale. U dosadašnjih šest utakmica Gorica je pobijedila u četiri, a Cedevita Junior u dvije. Međutim, sve su to utakmice koje su dinamične i temperamentne gdje dominiraju vanjski igrači i bekovi kao što su Radović, Mašić, Vučić. Utakmice su uvijek teške i jako fizički zahtjevne. Naš tim je nešto stariji na visokim pozicijama i vidjet ćemo kako će se to odraziti na nas uz raspored s tri utakmice u šest dana, ali imamo podjednaku težinu na vanjskim pozicijama. Nadam se da ćemo moći izdržati pritisak Cedevite Junior u početnim minutama utakmice koji se nastavlja kasnije s visokim i kvalitetnim centrima. Vučić koji im je došao kao veliko pojačanje radio je dobar posao u prošloj utakmici, pogađao trice i imao skokove te igra vrlo čvrstu obranu. Sve dosadašnje utakmice su završile rezultatom s par koševa razlike. Pozivam sve navijače da dođu sutra pogledati zanimljivu utakmicu i najmanje 10 mladih igrača u obje ekipe na koje HKS računa u narednim godinama za seniorsku reprezentaciju.”

Utakmica se igra u utorak 17.5. u maloj dvorani Doma sportova s početkom u 18 sati. Prijenos je na Arenasport TV.

Pozivamo sve navijače da dođu Dom sportova i pruže nam glasnu podršku.